0

Składniki

40 Gramów
drożdże
500 Gramów
mąka
0.5 Szklanki
mleko
0.5 Łyżki
cukier
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Drożdże rozetrzeć z cukrem, rozprowadzić kilkoma łyżkami letniego mleka i domieszać część mąki. Rozczyn przykryć i odstawić do wyrośnięcia. Gdy podwoi objętość, połączyć z resztą mąki, mleka. Wyrobić ciasto. Z przygotowanego ciasta robić bułeczki precelki i włożyć je do wytłuszczonej formy i odstawić do wyrośnięcia. Następnie wstawić do piekarnika o temperaturze 180 stop. I upiec na złoty kolor.

Opis

Można jak kto lubi posypać precle makiem

Podobne przepisy

Tanie pączki

Przepis
Średni Do 3 godz
Tanie pączki

Domowa Drożdżówka

Przepis
Łatwy Do 15 min
Domowa Drożdżówka

Drożdżowe chrusty

Przepis
Średni Do 40 min
Drożdżowe chrusty

Makowiec zawijany

Przepis
Trudny Do 40 min
Makowiec zawijany

Pączki

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Pączki

Pączki Babuni

Przepis
Średni Do 3 godz
Pączki Babuni

Pączki grodzieńskie

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Pączki grodzieńskie

Pączki mojej babci

Przepis
Średni Do 1 godz
Pączki mojej babci

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!