0

Składniki

40 Gramów
drożdże
500 Gramów
mąka
0.5 Szklanki
mleko
0.5 Łyżki
cukier
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Drożdże rozetrzeć z cukrem, rozprowadzić kilkoma łyżkami letniego mleka i domieszać część mąki. Rozczyn przykryć i odstawić do wyrośnięcia. Gdy podwoi objętość, połączyć z resztą mąki, mleka. Wyrobić ciasto. Z przygotowanego ciasta robić bułeczki precelki i włożyć je do wytłuszczonej formy i odstawić do wyrośnięcia. Następnie wstawić do piekarnika o temperaturze 180 stop. I upiec na złoty kolor.

Opis

Można jak kto lubi posypać precle makiem

Podobne przepisy

Tanie pączki

Przepis
Średni Do 3 godz
Tanie pączki

Bułeczki maślane

Przepis
Średni Do 1 godz
Bułeczki maślane

Ciasto drożdżowe z sosem malinowym

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Ciasto drożdżowe z sosem malinowym

Cynamonowe zawijańce

Przepis
Średni Do 40 min
Cynamonowe zawijańce

Gwiazdkowy torcik

Przepis
Łatwy Ponad 3 godz
Gwiazdkowy torcik

Paszteciki z kaszą i pieczarkami

Przepis
Łatwy Do 40 min
Paszteciki z kaszą i pieczarkami

Podwójnie kakaowe rogaliki

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Podwójnie kakaowe rogaliki

Wianek drożdżowy z serem i konfiturą truskawkową

Przepis
Średni Do 3 godz
Wianek drożdżowy z serem i konfiturą truskawkową

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!