0

Składniki

40 Gramów
drożdże
500 Gramów
mąka
0.5 Szklanki
mleko
0.5 Łyżki
cukier
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Drożdże rozetrzeć z cukrem, rozprowadzić kilkoma łyżkami letniego mleka i domieszać część mąki. Rozczyn przykryć i odstawić do wyrośnięcia. Gdy podwoi objętość, połączyć z resztą mąki, mleka. Wyrobić ciasto. Z przygotowanego ciasta robić bułeczki precelki i włożyć je do wytłuszczonej formy i odstawić do wyrośnięcia. Następnie wstawić do piekarnika o temperaturze 180 stop. I upiec na złoty kolor.

Opis

Można jak kto lubi posypać precle makiem

Podobne przepisy

Cynamonowe zawijańce

Średni Do 40 min.

Bułeczki maślane

Średni Do 1 godz.

Ciasto drożdżowe z sosem malinowym

Łatwy Do 3 godz.

Gwiazdkowy torcik

Łatwy Ponad 3 godz.

Paszteciki z kaszą i pieczarkami

Łatwy Do 40 min.

Podwójnie kakaowe rogaliki

Łatwy Do 3 godz.

Wianek drożdżowy z serem i konfiturą truskawkową

Średni Do 3 godz.

Babka drożdżowa z bakaliami

Średni Do 3 godz.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min.

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!