Example thumb
0

Składniki

40 Gramów
drożdże
500 Gramów
mąka
0.5 Szklanki
mleko
0.5 Łyżki
cukier
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Drożdże rozetrzeć z cukrem, rozprowadzić kilkoma łyżkami letniego mleka i domieszać część mąki. Rozczyn przykryć i odstawić do wyrośnięcia. Gdy podwoi objętość, połączyć z resztą mąki, mleka. Wyrobić ciasto. Z przygotowanego ciasta robić bułeczki precelki i włożyć je do wytłuszczonej formy i odstawić do wyrośnięcia. Następnie wstawić do piekarnika o temperaturze 180 stop. I upiec na złoty kolor.

Opis

Można jak kto lubi posypać precle makiem

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!