Precel słodki

m7
Precel słodki

0

0 / 0

Słodki precel to świetny pomysł na szybki deser.

4

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

40 g drożdże

500 g lubella mąka puszysta uniwersalna

0.50 szkl. mleko

0.50 łyżka cukier

Przygotowanie


1

Drożdże rozetrzeć z cukrem, rozprowadzić z kilkoma łyżkami letniego mleka i domieszać część mąki. Rozczyn przykryć i odstawić do wyrośnięcia. Gdy podwoi objętość, połączyć z resztą mąki, mleka. Wyrobić ciasto. Z przygotowanego ciasta robić bułeczki precelki i włożyć je do wytłuszczonej formy i odstawić do wyrośnięcia. Następnie wstawić do piekarnika o temperaturze 180 stop. I upiec na złoty kolor.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

457

kcal

Białka

17

gram

Węglowodany

92

gram

Tłuszcze

2

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły