Prażynki krewetkowe z sosem chili
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Prażynki krewetkowe z sosem chili](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699973993141.jpeg&w=3840&q=75)
W zasadzie to prawie jest danie gotowe, ale chciałabym je zasygnalizować tym, którzy jscze nie próbowali, bo ja za nimi szaleję!
0
0 / 0
W zasadzie to prawie jest danie gotowe, ale chciałabym je zasygnalizować tym, którzy jscze nie próbowali, bo ja za nimi szaleję!
3
Składniki
15 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
2 porcje
Składniki
1 szkl. oliwa
20 szt. prażynki krewetkowe taotao
1 szt. sos słodkie chilli
Przygotowanie
1
Oliwę podgrzewamy na niewielkiej patelni lub w garnuszku. Wrzucamy pojedyńczo prażynek po prażynku. Ja zawsze robię tak, że jak on już zaczyna "pęcznieć" i tworzy się łódeczka, to odwracam go na drugą stronę i dociskam, żeby się wyprostował i cały zanużył w tłuszczu.
2
Pojedyńczy prażynek robi się 15-20 sekund! Można jeść bez dodatków albo maczając w sosie chili.