Inspiracja Adobe Stock
0
Średnia: 1 (głosów: 1)

Składniki

1 Szklanka
oliwa
20 Sztuk
Prażynki krewetkowe taotao
1 Sztuka
Sos słodkie chilli
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Oliwę podgrzewamy na niewielkiej patelni lub w garnuszku. Wrzucamy pojedyńczo prażynek po prażynku. Ja zawsze robię tak, że jak on już zaczyna "pęcznieć" i tworzy się łódeczka, to odwracam go na drugą stronę i dociskam, żeby się wyprostował i cały zanużył w tłuszczu.
  2. Pojedyńczy prażynek robi się 15-20 sekund! Można jeść bez dodatków albo maczając w sosie chili.

Opis

W zasadzie to prawie jest danie gotowe, ale chciałabym je zasygnalizować tym, którzy jscze nie próbowali, bo ja za nimi szaleję!

Podobne przepisy

Pączki Babuni

Przepis
Średni Do 3 godz
Pączki Babuni

Puszysty sernik z kokosem

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Puszysty sernik z kokosem

Budyń jaglany z dżemem truskawkowym

Przepis
Średni Do 1 godz
Budyń jaglany z dżemem truskawkowym

Gofry gryczano-owsiane z truskawką

Przepis
Łatwy Do 40 min
Gofry gryczano-owsiane z truskawką

Kluski na parze

Przepis
Średni Do 1 godz
Kluski na parze

Muffinki

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Muffinki

Podpłomyk z botwiną, szynką parmeńską i serem feta

Przepis
Łatwy Do 40 min
Podpłomyk z botwiną, szynką parmeńską i serem feta

Babka Kolorowa

Przepis
Średni Do 1 godz
Babka Kolorowa

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!