Prażony młody bób

EkspertOdKuchni
Prażony młody bób

0

0 / 0

Prażony młody bób to lekka i orzeźwiająca przekąska, która idealnie sprawdzi się na wiosnę lub lato. Świetnie smakuje zarówno na ciepło, jak i na zimno. Bób to doskonałe źródło żelaza, białka, błonnika, kwasu foliowego i magnezu. Z pewnością przypadnie do gustu każdemu, kto ceni sobie lekkie, proste i wyjątkowo smaczne dania.

5

Składniki

30 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

500 g bób

200 g boczek

100 g sezam

1 pęcz. szczypiorek

1 szczyp. sól

Przygotowanie


1

Boczek kroimy w słupki i smażymy go na patelni, aby był chrupiący. Po wysmażeniu odsączamy z nadmiaru tłuszczu.

2

W międzyczasie prażymy posolony bób na suchej patelni do miękkości.

3

Na talerzu łączymy prażony młody bób z chrupiącym boczkiem, dodajemy uprażony sezam i pokrojony drobno szczypiorek.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły