Prażone jabłka

m7
Prażone jabłka

1

0 / 0

Pyszne, prażone jabłuszka..:)

3

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

4 kg jabłka

300 g cukier

1 łyżka sok z cytryny

Przygotowanie


1

Jabłka obrać, wykroić gniazda nasienne. Pokroić je na mniejsze kawałki i skropić sokiem z cytryny. Umieścić jabłka w garnku, podlać wodą (ok. pół szklanki). Dusić na małym ogniu, aż rozpadną się do konsystencji musu, co jakiś czas mieszając (można podlewać wodą, jeśli zaczną się przypalać). Zajmuje to ok. 50 minut. Po tym czasie dodać cukier. Starannie wszystko wymieszać i smażyć razem jeszcze około 15 minut. Gorący mus przełożyć do wyparzonych słoików, zakręcić i pasteryzować ok. 20 minut.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

547

kcal

Białka

20

gram

Węglowodany

143

gram

Tłuszcze

b/d

0

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły