Prawdziwki w słoiku

m7
Prawdziwki w słoiku

0

0 / 0

Świeże grzybki w zalewie.

3

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 łyżeczka sól

500 g prawdziwki

1 łyżka tłuszcz

Przygotowanie


1

Grzyby umyć, pokroić i wrzucić na rozgrzany tłuszcz. Przyprawić solą, pieprzem i smażyć. Gdy puszczą soki dusić jeszcze kilka minut i gorące przełożyć do słoików. Zakręcić i odstawić w ciepłe miejsce, aby "chwyciły". W razie potrzeby można krótko pasteryzować. Tak przygotowane grzyby wytrzymują w lodówce kilka tygodni i są doskonałym składnikiem do wszelkich sosów, gdy minie już sezon grzybowy.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły