Prawdziwki marynowane

m7
Prawdziwki marynowane

0

0 / 0

Te grzybki są idealne na zakąskę, mają lekko octowy smak.

9

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


8 porcji

Składniki

1 kg prawdziwki

1 szczyp. ziele angielskie

1 łyżecz. gorczyca

1 łyżecz. sól

1.50 łyżecz. cukier

1 szkl. woda

1 szt. cebula

4 szt. liść laurowy

0.50 szkl. ocet

Przygotowanie


1

Prawdziwki umyć i te większe pokroić na mniejsze kawałki. Gotować w lekko osolonej wodzie, aby były lekko twardawe. Wodę, ocet wraz z łyżeczką soli, zielem angielskim, liści laurowym oraz cukrem zagotować. Do słoika wsypać po pół łyżeczce gorczycy, dodać 2-3 talarki cebuli oraz ugotowane grzyby, ściśle układając. Zalać zalewą i odstawić. Pasteryzować ok. 10 min.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

57

kcal

Białka

7

gram

Węglowodany

5

gram

Tłuszcze

b/d

0

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły