Pożywne batony śniadaniowe z kakao

decomorreno
Pożywne batony śniadaniowe z kakao

1

4 / 1

Pyszny przepis na pożywne śniadanie - zdrowe batony z kakao, płatkami śniadaniowymi, suszoną żurawiną, masłem orzechowym, orzechami włoskimi, ziarnami słonecznika i pestkami dyni. Poznaj wyjątkową recepturę przygotowaną przez Stefcię z MasterChef Junior.

7

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

2 szkl. lubella mlekołaki miodo kółka

4 łyżka masło orzechowe

2 łyżka miód

50 g orzechy włoskie

50 g ziarna słonecznika

50 g pestki dyni

2 łyżka kakao decomorreno

Przygotowanie


1

Suszoną żurawinę przełożyć do miseczki lub kubka i zalać wrzątkiem. Po 15 minutach odcedzić żurawinę i przełożyć ją do miski, w której będziemy mieszać składniki na batoniki.

2

Póki żurawina jest ciepła mieszamy wszystkie składniki w misce. Dzięki ciepłu żurawiny masło orzechowe i miód będą rzadsze, a składniki łatwiej się ze sobą połączą.

3

Płaski pojemnik, blaszkę do pieczenia wykładamy papierem do pieczenia, rozkładamy na nim przygotowaną masę i mocno ubijamy. Możemy użyć do tego tłuczka, deski - ważne by składniki były bardzo ubite, wtedy batoniki nie będą nam się rozlatywać.

4

Wkładamy formę do zamrażalnika.

5

Po kilku godzinach możemy wyjąć masę z formy i pokroić na kształt batoników. Jeśli nie zamierzamy zjeść ich na raz możemy przetrzymywać ja w zamrażalniku, bądź w lodówce - wtedy na pewno batoniki nie rozlecą się.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły