Pożywna zupa z czerwonej fasoli

m7
Pożywna zupa z czerwonej fasoli

0

3 / 13

Smaczna zupa, idealna na zimowe obiady.

14

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


8 porcji

Składniki

4 szcz. sól

4 szcz. pieprz

3 szcz. papryka ostra

3 szcz. papryka czerwona słodka

3 szt. ziemniaki

1 szt. marchew

1 szt. korzeń pietruszki

1 pusz. fasola czerwona konserwowa

1 szt. cebula

2 łyżka oliwa

3 łyżka koncentrat pomidorowy łowicz

3 łyżka zielenina

20 dek. kiełbasa

30 dek. makaron

Przygotowanie


1

W garnku zagotować około 1 litr wody, ugotować w nim ziemniaki, marchewkę i pietruszkę. Na 5 minut przed końcem gotowania dodać pół puszki fasoli.

2

Po ugotowaniu całość zmiksować blenderem. Dodać koncentrat pomidorowy i wrzątek, tak, aby zupa nie była zbyt gęsta zważywszy na to, że podawana będzie z makaronem. Na patelni rozgrzać łyżkę oliwy i podsmażyć na niej cebulkę.

3

Cebulkę dodać do zupy. Kiełbasę pokroić w plasterki, podsmażyć na pozostałej oliwie i dodać do zupy.

4

Do zupy dodać pozostałą fasolę.

5

Zupkę doprawić do smaku solą, pieprzem, paprykami. Na koniec dodać posiekaną drobno zieleninę.

6

Zupę podawać z makaronem. Makaron należy ugotować oddzielnie.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły