1

Składniki

400 Gramów
ingridient
makaron Lubella kokardki
0.5 Puszki
kukurydza konserwowa
0.5 Puszki
groszek zielony konserwowy
10 Sztuk
Suszone pomidory w zalewie
1 Sztuka
ząbek czosnku
1 Pęczek
cebula dymka
1 Szklanka
sok z cytryny
5 Sztuk
rzodkiewka
1 Szczypta
Sól, pieprz, cukier
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Makaron gotujemy: twardość al dente przez 7 minut, normale przez 9 minut.
  2. Makaron płuczemy, przelewamy olejem z suszonych pomidorów i studzimy.
  3. Rzodkiewki kroimy na plasterki.
  4. Czosnek przecieramy przez praskę, a dymkę i suszone pomidory drobno siekamy.
  5. Makaron mieszamy z warzywami i doprawiamy solą pieprzem, cukrem i sokiem z cytryny.
  6. Do sałatki świetnie będzie pasowała także ryba lub pierś kurczaka na parze.

Podobne przepisy

Czekoladowy makaron z cytrynową ricottą i owocami

Łatwy Do 40 min.

Makaron (kokardki) z boczkiem i białym serem

Łatwy Do 40 min.

Makaron Rurki Kolorowe z wędzonym kurczakiem i pomarańczą

Trudny Do 40 min.

Pasztet pomidorowy

Średni Ponad 3 godz.

Sałatka makaronowa z twarogiem

Łatwy Do 1 godz.

Sałatka śledziowa

Łatwy Do 1 godz.

Sałatka z grillowanymi warzywami

Łatwy Do 40 min.

Sałatka z kaszą, pomidorami i rukolą

Łatwy Do 40 min.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min.

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!