0

Składniki

1 Szczypta
sól, pieprz
6 Sztuk
szpinak
1 Sztuka
cebula
1 Sztuka
sok z cytryny
2 Łyżki
oliwa z oliwek
2 Łyżki
olej rzepakowy uniwersalny
25 Dekagramów
Mięso drobiowe
10 Dekagramów
makaron nitki
0.5 Sztuki
papryka czerwona
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Mięso pokroić w paseczki.
  2. Szpinak lub sałatę opłukać, większe liście porwać palcami, paprykę umyć, usunąć nasiona, pokroić w paski.
  3. Makaron ugotować al dente, odcedzić.
  4. Cebulę obrać, pokroić w talarki, zeszklić na łyżce oliwy, wymieszać z ugotowanym makaronem, przyprawić, ułożyć na dnie szklanek albo pucharków, skropić sokiem z cytryny.
  5. Paprykę wymieszać liśćmi szpinaku, posolić, posypać pieprzem, dodać oliwę i sok z cytryny, wymieszać, położyć na makaronie, na wierzchu ułożyć mięso, schłodzić.
  6. Smacznego!!!

Opis

Syty poczęstunek kolorowy dla gości

Podobne przepisy

Makaron Rurki Kolorowe z wędzonym kurczakiem i pomarańczą

Przepis
Trudny Do 40 min
Makaron Rurki Kolorowe z wędzonym kurczakiem i pomarańczą

Szaszłyki krewetek w pietruszce

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Szaszłyki krewetek w pietruszce

Makaron (kokardki) z boczkiem i białym serem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Makaron (kokardki) z boczkiem i białym serem

Marynata do karkówki z grilla

Przepis
Łatwy Do 15 min
Marynata do karkówki z grilla

Kolorowa zapiekanka z kurczakiem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Kolorowa zapiekanka z kurczakiem

Pieczarki nadziewane mięsem mielonym a'la chilli con carne z...

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Pieczarki nadziewane mięsem mielonym a'la chilli con carne z płatkami kukurydzianymi

Torcik makowy z czarną porzeczką i białą czekoladą

Przepis
Średni Do 3 godz
Torcik makowy z czarną porzeczką i białą czekoladą

Bigos

Przepis
Średni Do 3 godz
Bigos

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!