Pożywna przekąska

m7
Pożywna przekąska

0

0 / 0

Syty poczęstunek kolorowy dla gości

9

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

1 szcz. sól, pieprz

6 szt. szpinak

1 szt. cebula

1 szt. sok z cytryny

2 łyżka oliwa z oliwek

2 łyżka olej rzepakowy uniwersalny

25 dek. mięso drobiowe

10 dek. makaron nitki

0.50 szt. papryka czerwona

Przygotowanie


1

Mięso pokroić w paseczki.

2

Szpinak lub sałatę opłukać, większe liście porwać palcami, paprykę umyć, usunąć nasiona, pokroić w paski.

3

Makaron ugotować al dente, odcedzić.

4

Cebulę obrać, pokroić w talarki, zeszklić na łyżce oliwy, wymieszać z ugotowanym makaronem, przyprawić, ułożyć na dnie szklanek albo pucharków, skropić sokiem z cytryny.

5

Paprykę wymieszać liśćmi szpinaku, posolić, posypać pieprzem, dodać oliwę i sok z cytryny, wymieszać, położyć na makaronie, na wierzchu ułożyć mięso, schłodzić.

6

Smacznego!!!

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły