0

Składniki

1 Szczypta
sól, pieprz
6 Sztuk
szpinak
1 Sztuka
cebula
1 Sztuka
sok z cytryny
2 Łyżki
oliwa z oliwek
2 Łyżki
olej rzepakowy uniwersalny
25 Dekagramów
Mięso drobiowe
10 Dekagramów
makaron nitki
0.5 Sztuki
papryka czerwona
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Mięso pokroić w paseczki.
  2. Szpinak lub sałatę opłukać, większe liście porwać palcami, paprykę umyć, usunąć nasiona, pokroić w paski.
  3. Makaron ugotować al dente, odcedzić.
  4. Cebulę obrać, pokroić w talarki, zeszklić na łyżce oliwy, wymieszać z ugotowanym makaronem, przyprawić, ułożyć na dnie szklanek albo pucharków, skropić sokiem z cytryny.
  5. Paprykę wymieszać liśćmi szpinaku, posolić, posypać pieprzem, dodać oliwę i sok z cytryny, wymieszać, położyć na makaronie, na wierzchu ułożyć mięso, schłodzić.
  6. Smacznego!!!

Opis

Syty poczęstunek kolorowy dla gości

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Strefa Świąt

BRAND BOX

Skomentuj przepis!