0

Składniki

1 Szczypta
sól, pieprz
6 Sztuk
szpinak
1 Sztuka
cebula
1 Sztuka
sok z cytryny
2 Łyżki
oliwa z oliwek
2 Łyżki
olej rzepakowy uniwersalny
25 Dekagramów
Mięso drobiowe
10 Dekagramów
makaron nitki
0.5 Sztuki
papryka czerwona
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Mięso pokroić w paseczki.
  2. Szpinak lub sałatę opłukać, większe liście porwać palcami, paprykę umyć, usunąć nasiona, pokroić w paski.
  3. Makaron ugotować al dente, odcedzić.
  4. Cebulę obrać, pokroić w talarki, zeszklić na łyżce oliwy, wymieszać z ugotowanym makaronem, przyprawić, ułożyć na dnie szklanek albo pucharków, skropić sokiem z cytryny.
  5. Paprykę wymieszać liśćmi szpinaku, posolić, posypać pieprzem, dodać oliwę i sok z cytryny, wymieszać, położyć na makaronie, na wierzchu ułożyć mięso, schłodzić.
  6. Smacznego!!!

Opis

Syty poczęstunek kolorowy dla gości

Podobne przepisy

Makaron Rurki Kolorowe z wędzonym kurczakiem i pomarańczą

Trudny Do 40 min

Sałatka z kakaowym dressingiem

Łatwy Do 3 godz

Śniadaniowa sałatka z płatkami żytnimi

Łatwy Do 15 min

Kolorowa zapiekanka z kurczakiem

Łatwy Do 40 min

Makaron (kokardki) z boczkiem i białym serem

Łatwy Do 40 min

Sałatka makaronowa z twarogiem

Łatwy Do 1 godz

Sałatka z grillowanymi warzywami

Łatwy Do 40 min

Sałatka z kaszą, pomidorami i rukolą

Łatwy Do 40 min

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!