Powidła śliwkowe

m7
Powidła śliwkowe

0

0 / 0

Tradycyjne powidła wg receptury babci z drobnymi modyfikacjami.

3

Składniki

480 min

Przygotowanie

Składniki


10 porcji

Składniki

2 kg śliwki

1 szczyp. cynamon

15 dag. cukier

Przygotowanie


1

Śliwki umyć, wypestkować, przełożyć do rondla z grubym dnem, podgrzewać na małym ogniu. Gdy się zagotują wymieszać, gotować pod przykryciem, aż puszczą sok i ściemnieją (około 2 godzin), często mieszać.

2

Dodać cukier i cynamon. Przesmażyć 3 minuty. Przełożyć do słoiczków, zakręcić, odwrócić do góry dnem na 10 minut.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

158

kcal

Białka

b/d

0

Węglowodany

37

gram

Tłuszcze

b/d

0

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły