1

Składniki

1 Kilogram
śliwki
3 Łyżeczki
ŻELATYNA
500 Gramów
cukier
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Śliwki wyłuskać z pestek.
  2. Zalać ich wodą żeby je przykryło
  3. Zasypać cukrem.
  4. Gotować kilka godzin, na małym ogniu co jakiś czas mieszając.
  5. Pod koniec dodać żelatynę.
  6. Nakładać do słoi. Pasteryzować 15 minut.
  7. Najlepiej gotować na piecu kaflowym.

Opis

pyszne powidła do placków, ciastek

Podobne przepisy

Jagodowy chłodnik z makaronem czekoladowym i bitą śmietaną.

Łatwy Do 40 min.

Kutia

Średni Ponad 3 godz.

Makaron Rurki Kolorowe z wędzonym kurczakiem i pomarańczą

Trudny Do 40 min.

Pierniczki

Średni Do 1 godz.

Sałatka makaronowa z mango

Łatwy Do 1 godz.

Sałatka owocowa z makaronem czekoladowym na tartaletkach

Średni Do 1 godz.

Sernik

Łatwy Do 3 godz.

Zapiekanka Makaronowa z Bezą, Owocami i Ajerkoniakiem

Łatwy Do 40 min.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min.

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!