Powidła domowej roboty

m7
Powidła domowej roboty

Średnia 0 / 0

Oceń!

Pyszne powidła do ciast i ciasteczek.

3

Składniki

480 min

Przygotowanie

Składniki


5 porcji

Składniki

1 kg śliwki

3 łyżecz. żelatyna

500 g cukier

Przygotowanie


Śliwki wyłuskać z pestek.

Zalać je wodą.

Zasypać cukrem.

Gotować kilka godzin, na małym ogniu co jakiś czas mieszając.

Pod koniec dodać żelatynę.

Nakładać do słoi. Pasteryzować 15 minut.

Najlepiej gotować na piecu kaflowym.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

505

kcal

Białka

2

gram

Węglowodany

121

gram

Tłuszcze

b/d

0

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły