Powidła domowej roboty

m7
Powidła domowej roboty

1

0 / 0

Pyszne powidła do ciast i ciasteczek.

3

Składniki

480 min

Przygotowanie

Składniki


5 porcji

Składniki

1 kg śliwki

3 łyżecz. żelatyna

500 g cukier

Przygotowanie


1

Śliwki wyłuskać z pestek.

2

Zalać je wodą.

3

Zasypać cukrem.

4

Gotować kilka godzin, na małym ogniu co jakiś czas mieszając.

5

Pod koniec dodać żelatynę.

6

Nakładać do słoi. Pasteryzować 15 minut.

7

Najlepiej gotować na piecu kaflowym.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

505

kcal

Białka

2

gram

Węglowodany

121

gram

Tłuszcze

b/d

0

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły