1

Składniki

1 Kilogram
śliwki
3 Łyżeczki
ŻELATYNA
500 Gramów
cukier
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Śliwki wyłuskać z pestek.
  2. Zalać ich wodą żeby je przykryło
  3. Zasypać cukrem.
  4. Gotować kilka godzin, na małym ogniu co jakiś czas mieszając.
  5. Pod koniec dodać żelatynę.
  6. Nakładać do słoi. Pasteryzować 15 minut.
  7. Najlepiej gotować na piecu kaflowym.

Opis

pyszne powidła do placków, ciastek

Podobne przepisy

Jagodowy chłodnik z makaronem czekoladowym i bitą śmietaną.

Łatwy Do 40 min
Jagodowy chłodnik z makaronem czekoladowym i bitą śmietaną.

Kutia

Średni Ponad 3 godz
Kutia

Makaron Rurki Kolorowe z wędzonym kurczakiem i pomarańczą

Trudny Do 40 min
Makaron Rurki Kolorowe z wędzonym kurczakiem i pomarańczą

Pierniczki

Średni Do 1 godz
Pierniczki

PUDDING Z KASZY JAGLANEJ

Łatwy Do 15 min
PUDDING Z KASZY JAGLANEJ

Sałatka makaronowa z mango

Łatwy Do 1 godz
Sałatka makaronowa z mango

Sałatka owocowa z makaronem czekoladowym na tartaletkach

Średni Do 1 godz
Sałatka owocowa z makaronem czekoladowym na tartaletkach

Sernik

Łatwy Do 3 godz
Sernik

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!