1

Składniki

1 Kilogram
śliwki
3 Łyżeczki
ŻELATYNA
500 Gramów
cukier
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Śliwki wyłuskać z pestek.
  2. Zalać ich wodą żeby je przykryło
  3. Zasypać cukrem.
  4. Gotować kilka godzin, na małym ogniu co jakiś czas mieszając.
  5. Pod koniec dodać żelatynę.
  6. Nakładać do słoi. Pasteryzować 15 minut.
  7. Najlepiej gotować na piecu kaflowym.

Opis

pyszne powidła do placków, ciastek

Podobne przepisy

Torcik makowy z czarną porzeczką i białą czekoladą

Przepis
Średni Do 3 godz
Torcik makowy z czarną porzeczką i białą czekoladą

Pasztet drobiowy z galaretką żurawinową

Przepis
Średni Do 3 godz
Pasztet drobiowy z galaretką żurawinową

Dżem z aronii, jabłek i gruszek

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Dżem z aronii, jabłek i gruszek

Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Przepis
Średni Do 3 godz
Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Makiełki

Przepis
Łatwy Do 40 min
Makiełki

Marynowane kozaki

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Marynowane kozaki

Pieczone drożdżowe pierożki z farszem mięsnym

Przepis
Średni Do 3 godz
Pieczone drożdżowe pierożki z farszem mięsnym

Piernik świąteczny

Przepis
Średni Do 15 min
Piernik świąteczny

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!