Powidła domowej roboty
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Powidła domowej roboty](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699975124679.jpeg&w=3840&q=75)
Pyszne powidła do ciast i ciasteczek.
1
0 / 0
Pyszne powidła do ciast i ciasteczek.
3
Składniki
480 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
5 porcji
Składniki
1 kg śliwki
3 łyżecz. żelatyna
500 g cukier
Przygotowanie
1
Śliwki wyłuskać z pestek.
2
Zalać je wodą.
3
Zasypać cukrem.
4
Gotować kilka godzin, na małym ogniu co jakiś czas mieszając.
5
Pod koniec dodać żelatynę.
6
Nakładać do słoi. Pasteryzować 15 minut.
7
Najlepiej gotować na piecu kaflowym.