1

Składniki

1 Kilogram
śliwki
3 Łyżeczki
ŻELATYNA
500 Gramów
cukier
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Śliwki wyłuskać z pestek.
  2. Zalać ich wodą żeby je przykryło
  3. Zasypać cukrem.
  4. Gotować kilka godzin, na małym ogniu co jakiś czas mieszając.
  5. Pod koniec dodać żelatynę.
  6. Nakładać do słoi. Pasteryzować 15 minut.
  7. Najlepiej gotować na piecu kaflowym.

Opis

pyszne powidła do placków, ciastek

Podobne przepisy

Torcik makowy z czarną porzeczką i białą czekoladą

Przepis
Średni Do 3 godz
Torcik makowy z czarną porzeczką i białą czekoladą

Imprezowe dipy

Przepis
Łatwy Do 15 min
Imprezowe dipy

Jagodowy chłodnik z makaronem czekoladowym i bitą śmietaną.

Przepis
Łatwy Do 40 min
Jagodowy chłodnik z makaronem czekoladowym i bitą śmietaną.

Kutia

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Kutia

Makaron Rurki Kolorowe z wędzonym kurczakiem i pomarańczą

Przepis
Trudny Do 40 min
Makaron Rurki Kolorowe z wędzonym kurczakiem i pomarańczą

Pasztet drobiowy z galaretką żurawinową

Przepis
Średni Do 3 godz
Pasztet drobiowy z galaretką żurawinową

Pierniczki

Przepis
Średni Do 1 godz
Pierniczki

PUDDING Z KASZY JAGLANEJ

Przepis
Łatwy Do 15 min
PUDDING Z KASZY JAGLANEJ

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!