Potrawka z zielonej fasolki
m7
0
0 / 0
0
Bardzo smaczna
9
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
0.50 kg fasolka zielona
1 szcz. sól
1 szcz. papryka czerwona słodka
1 szcz. pieprz
2 szcz. przyprawa typu vegeta
2 szt pierś kurczaka
4 szt ogórek konserwowy
2 szt ryż biały
5 łyżka olej
Przygotowanie
1
Pierś pokroić w kostkę doprawić do smaku i odłożyć na pół godziny do lodówki.
2
Ryż ugotować w osolonej wodzie
3
.Podpiec kurczaka na złoto na oleju.
4
Na tym samym tłuszczu poddusić do miękkości pokrojoną fasolkę szparagową.
5
Jak fasolka będzie miękka dodać pokrojone w kostkę ogórki,mięso z kurczaka i ugotowany ryż.
6
Wymieszać i doprawić do smaku.