Potrawka z zielonej fasolki

m7
Potrawka z zielonej fasolki

0

0 / 0

Bardzo smaczna

9

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

0.50 kg fasolka zielona

1 szczyp. sól

1 szczyp. papryka czerwona słodka

1 szczyp. pieprz

2 szczyp. przyprawa typu vegeta

2 szt. pierś kurczaka

4 szt. ogórek konserwowy

2 szt. ryż biały

5 łyżka olej

Przygotowanie


1

Pierś pokroić w kostkę doprawić do smaku i odłożyć na pół godziny do lodówki.

2

Ryż ugotować w osolonej wodzie

3

.Podpiec kurczaka na złoto na oleju.

4

Na tym samym tłuszczu poddusić do miękkości pokrojoną fasolkę szparagową.

5

Jak fasolka będzie miękka dodać pokrojone w kostkę ogórki,mięso z kurczaka i ugotowany ryż.

6

Wymieszać i doprawić do smaku.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

387

kcal

Białka

34

gram

Węglowodany

10

gram

Tłuszcze

22

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły