Potrawka z zielonej fasolki
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Potrawka z zielonej fasolki](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699973562778.jpeg&w=3840&q=75)
Bardzo smaczna
0
0 / 0
Bardzo smaczna
9
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
0.50 kg fasolka zielona
1 szczyp. sól
1 szczyp. papryka czerwona słodka
1 szczyp. pieprz
2 szczyp. przyprawa typu vegeta
2 szt. pierś kurczaka
4 szt. ogórek konserwowy
2 szt. ryż biały
5 łyżka olej
Przygotowanie
1
Pierś pokroić w kostkę doprawić do smaku i odłożyć na pół godziny do lodówki.
2
Ryż ugotować w osolonej wodzie
3
.Podpiec kurczaka na złoto na oleju.
4
Na tym samym tłuszczu poddusić do miękkości pokrojoną fasolkę szparagową.
5
Jak fasolka będzie miękka dodać pokrojone w kostkę ogórki,mięso z kurczaka i ugotowany ryż.
6
Wymieszać i doprawić do smaku.