Potrawka z ryżu
m7
Szybki, pyszny, wiosenny przepis na podanie ryżu. Posmak chińskiego dania. Danie wegetariańskie. Danie można wzbogacić wędzonką pokrojoną w paski.
0
0 / 0
Szybki, pyszny, wiosenny przepis na podanie ryżu. Posmak chińskiego dania. Danie wegetariańskie. Danie można wzbogacić wędzonką pokrojoną w paski.
14
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
1 szcz. wegeta
1 szcz. pieprz
1 szcz. chili
1 szcz. curry
0.50 kost. masło
2 szt. woreczek ryżu
1 szt. cukinia
1 szt. papryka żółta
1 szt. papryka zielona
1 szt. papryka czerwona
4 szt. cebule dymki
4 szt. pomidory
3 łyżka sos wok sauce słodkie chilii
1 łyżka sos sojowy
Przygotowanie
Cukinię pokroić w kostkę, wrzucić do rondla i przesmażyć lekko na maśle. Papryki, cebulę i pomidory pokroić w kostkę i wrzucić do rondla z cukinią, smażyć na małym ogniu ok 10 minut, mieszając co jakiś czas.
Następnie wlać 300 ml wody i dusić ok 5 minut, przyprawić do smaku.Wlać sos sojowy i sos do woka słodkie chili. Gotowe warzywa i sos wymieszać z ryżem.