Potrawka z ryżu

m7
Potrawka z ryżu

1

0 / 0

Szybki, pyszny, wiosenny przepis na podanie ryżu. Posmak chińskiego dania. Danie wegetariańskie. Danie można wzbogacić wędzonką pokrojoną w paski.

14

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

1 szczyp. wegeta

1 szczyp. pieprz

1 szczyp. chili

1 szczyp. curry

0.50 kostka masło

2 szt. woreczek ryżu

1 szt. cukinia

1 szt. papryka żółta

1 szt. papryka zielona

1 szt. papryka czerwona

4 szt. cebule dymki

4 szt. pomidory

3 łyżka sos wok sauce słodkie chilii

1 łyżka sos sojowy

Przygotowanie


1

Cukinię pokroić w kostkę, wrzucić do rondla i przesmażyć lekko na maśle. Papryki, cebulę i pomidory pokroić w kostkę i wrzucić do rondla z cukinią, smażyć na małym ogniu ok 10 minut, mieszając co jakiś czas.

2

Następnie wlać 300 ml wody i dusić ok 5 minut, przyprawić do smaku.Wlać sos sojowy i sos do woka słodkie chili. Gotowe warzywa i sos wymieszać z ryżem.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

961

kcal

Białka

12

gram

Węglowodany

131

gram

Tłuszcze

41

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły