Potrawka z mięsa mielonego i fasoli

m7
Potrawka z mięsa mielonego i fasoli

0

3.4 / 29

sposób na szybki obiad

14

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

1 kg mięso mielone wieprzowe

1 szczyp. cukier

1 szczyp. zioła prowansalskie

1 szczyp. sól

1 szczyp. pieprz

1 szczyp. bazylia

400 g kukurydza konserwowa

400 g fasola biała konserwowa

400 g fasola czerwona konserwowa

180 g koncentrat pomidorowy łowicz

500 g makaron kokardki

3 szt. cebula

2 szt. kostka rosołowa wołowa

1 szt. kostka warzywna

Przygotowanie


1

Na suchej patelni smażymy mięso mielone i cebulkę pokrojoną w kostkę, do momentu aż wyparuje woda. Często mieszamy.

2

W garnku zagotowujemy wodę i wrzucamy kostki rosołowe.

3

gdy kostki się rozpuszczą i rosół zagotuje wrzucamy przesmażone mięso i cebulkę.

4

Do mięsa dodajemy fasolkę białą, czerwoną i kukurydzę (wraz z zalewą) oraz koncentrat pomidorowy. Gotujemy kilka minut uważając, aby mięso się nie rozgotowało.

5

Danie doprawiamy solą, pieprzem, cukrem, bazylią i ziołami prowansalskimi.

6

Podajemy z makaronem np. kokardki, muszelki

Wartości odżywcze na porcję


Energia

734

kcal

Białka

47

gram

Węglowodany

67

gram

Tłuszcze

49

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły