Potrawka z mięsa mielonego i fasoli
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Potrawka z mięsa mielonego i fasoli](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699976249022.jpeg&w=3840&q=75)
sposób na szybki obiad
0
3.4 / 29
sposób na szybki obiad
14
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
6 porcji
Składniki
1 kg mięso mielone wieprzowe
1 szczyp. cukier
1 szczyp. zioła prowansalskie
1 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz
1 szczyp. bazylia
400 g kukurydza konserwowa
400 g fasola biała konserwowa
400 g fasola czerwona konserwowa
180 g koncentrat pomidorowy łowicz
500 g makaron kokardki
3 szt. cebula
2 szt. kostka rosołowa wołowa
1 szt. kostka warzywna
Przygotowanie
Na suchej patelni smażymy mięso mielone i cebulkę pokrojoną w kostkę, do momentu aż wyparuje woda. Często mieszamy.
W garnku zagotowujemy wodę i wrzucamy kostki rosołowe.
gdy kostki się rozpuszczą i rosół zagotuje wrzucamy przesmażone mięso i cebulkę.
Do mięsa dodajemy fasolkę białą, czerwoną i kukurydzę (wraz z zalewą) oraz koncentrat pomidorowy. Gotujemy kilka minut uważając, aby mięso się nie rozgotowało.
Danie doprawiamy solą, pieprzem, cukrem, bazylią i ziołami prowansalskimi.
Podajemy z makaronem np. kokardki, muszelki