1

Składniki

0.5 Kilograma
pieczarki
1 Sztuka
Sos seczuański
4 Sztuki
pierś kurczaka
1 Sztuka
Mieszanka warzywna
1 Sztuka
cebula
4 Sztuki
ryż
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Piersi z kurczaka pokroić w kostkę, posypać solą lub wegetą.
  2. Pieczarki i cebulę pokroić w plasterki i wszystko wrzucić na patelnię z łyżką masła i jedną łyżką oleju.
  3. Gdy pieczarki i kurczak będą już trochę podpieczone dodać mieszankę warzywną ( pokrojoną w paski).
  4. Wszystko dusić aż będzie miękkie, na końcu dodać sos seczuański i jeszcze chwilę gotować.
  5. Ugotować ryż w osolonej wodzie.
  6. Ryż wysypać na talerz i polać przyrządzoną potrawką.

Opis

Potrawkę robi się bardzo szybko i łatwo. Podaje ją z ryżem. Spróbuj ją i ty :)

Podobne przepisy

Lasagne z kurczakiem i brokułami

Przepis
Trudny Do 40 min
Lasagne z kurczakiem i brokułami

Zapiekane skrzydełka z ryżem

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Zapiekane skrzydełka z ryżem

Grillowane piersi kurczaka z miodem

Przepis
Średni Do 3 godz
Grillowane piersi kurczaka z miodem

Tradycyjne gołąbki

Przepis
Łatwy Do 1,5 godz
Tradycyjne gołąbki

Leczo z cebuli

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Leczo z cebuli

Zapiekany kurczak w sosie śmietanowym

Przepis
Średni Do 3 godz
Zapiekany kurczak w sosie śmietanowym

Kurczak z pieczarkami w śmietanie

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Kurczak z pieczarkami w śmietanie

Boeuf strogonof

Przepis
Łatwy Do 40 min
Boeuf strogonof

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!