1

Składniki

0.5 Kilograma
pieczarki
1 Sztuka
Sos seczuański
4 Sztuki
pierś kurczaka
1 Sztuka
Mieszanka warzywna
1 Sztuka
cebula
4 Sztuki
ryż
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Piersi z kurczaka pokroić w kostkę, posypać solą lub wegetą.
  2. Pieczarki i cebulę pokroić w plasterki i wszystko wrzucić na patelnię z łyżką masła i jedną łyżką oleju.
  3. Gdy pieczarki i kurczak będą już trochę podpieczone dodać mieszankę warzywną ( pokrojoną w paski).
  4. Wszystko dusić aż będzie miękkie, na końcu dodać sos seczuański i jeszcze chwilę gotować.
  5. Ugotować ryż w osolonej wodzie.
  6. Ryż wysypać na talerz i polać przyrządzoną potrawką.

Opis

Potrawkę robi się bardzo szybko i łatwo. Podaje ją z ryżem. Spróbuj ją i ty :)

Podobne przepisy

Gniazda ze szpinakiem i fasolą

Łatwy Do 40 min
Gniazda ze szpinakiem i fasolą

Gulasz z łopatki wieprzowej z warzywami

Łatwy Do 1 godz
Gulasz z łopatki wieprzowej z warzywami

Kociołek warzywny

Łatwy Do 40 min
Kociołek warzywny

Kotlety jajeczno - pieczarkowe

Łatwy Do 1 godz
Kotlety jajeczno - pieczarkowe

Kurczak z pieczarkami w śmietanie

Łatwy Do 1 godz
Kurczak z pieczarkami w śmietanie

Lasagne z kurczakiem i brokułami

Trudny Do 1 godz
Lasagne z kurczakiem i brokułami

Leczo wegetariańskie

Łatwy Do 40 min
Leczo wegetariańskie

Makaron z kurczakiem, bazylią i cukinią

Łatwy Do 40 min
Makaron z kurczakiem, bazylią i cukinią

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!