0

Składniki

1 Szczypta
sól
1 Szczypta
pieprz ziołowy
1 Kostka
kostka rosołowa
2 Sztuki
Ćwiartka kurczaka
2 Sztuki
marchew
2 Sztuki
czosnek
3 Łyżki
mąka pszenna tortowa
3 Łyżki
śmietana 12%
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Z ćwiartek usuwamy skórę. Obsmażamy na gorącym tłuszczu i dodajemy do rondelka. Zalewamy kostką rosołową roztopioną w gorącej wodzie.
  2. Dodajemy pokrojoną marchew i wyciśnięty czosnek. I dusimy do momentu, gdy mięso będzie odchodzić od kości. Wyjmujemy ćwiartki, oddzielamy mięso, kroimy i wrzucamy z powrotem do rondla.
  3. Zabielamy śmietaną wymieszaną z wywarem. W razie potrzeby zagęszczamy sos mąką. Można podawać z ryżem.

Opis

przepis dodany za zgodą Teściowej :)

Podobne przepisy

Gulasz z dzika z kluseczkami

Łatwy Ponad 3 godz.

Kociołek warzywny

Łatwy Do 40 min.

Pieczone warzywa z risotto na bulionie warzywnym

Średni Do 2 godz.

Biała ryba z rzymskiego garnka

Łatwy Do 1 godz.

Cannelloni z groszkiem

Średni Do 1 godz.

Cannelloni ze szpinakiem

Łatwy Do 1 godz.

Casarecce z kurczakiem, suszonymi pomidorami i rukolą

Średni Do 40 min.

Diabelski Kurczak

Łatwy Do 1 godz.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min.

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!