1

Składniki

1 Szczypta
sól, pieprz
1 Szczypta
papryka czerwona słodka
1 Sztuka
Kasza gryczana
1 Sztuka
cebula
1 Sztuka
marchew
30 Dekagramów
mięso wieprzowe
0.5 Szklanki
bulion warzywny
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Kaszę ugotować na sypko. Mięso pokroić w drobne kawałki i usmażyć na złoty kolor doprawiając solą, pieprzem i papryką słodką. Do mięsa wrzucić drobno pokrojoną marchewkę i cebulę. Wszystko dobrze podsmażyć. Wrzucić kaszę gryczaną, i zalać bulionem. Wszystko dusić około 15 minut mieszając.

Opis

Potrawka z kaszy gryczanej

Podobne przepisy

Bigos mojej babci.

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Bigos mojej babci.

Kaszotto z kurczakiem, marchewką i groszkiem

Przepis
Średni Do 1 godz
Kaszotto z kurczakiem, marchewką i groszkiem

Żeberka duszone w piwie

Przepis
Łatwy Ponad 3 godz
Żeberka duszone w piwie

Ravioli z wołowiną w sosie własnym

Przepis
Średni Do 3 godz
Ravioli z wołowiną w sosie własnym

Cannelloni nadziane mięsem pod śmietanowymi borowikami

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Cannelloni nadziane mięsem pod śmietanowymi borowikami

Gulasz z batatów z masłem orzechowym

Przepis
Łatwy Do 1,5 godz
Gulasz z batatów z masłem orzechowym

Makaron z kurczakiem, bazylią i cukinią

Przepis
Łatwy Do 40 min
Makaron z kurczakiem, bazylią i cukinią

Jednogarnkowe męskie danie z boczkiem i kiełbasą w ketchupow...

Przepis
Średni Do 2 godz
Jednogarnkowe męskie danie z boczkiem i kiełbasą w ketchupowej zalewie

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!