Potrawka z indyka w sosie koperkowym

tyna
Potrawka z indyka w sosie koperkowym

0

3 / 6

Lekka potrawka z piersi indyka w sosie ze świeżym koperkiem.

8

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szcz. sól, pieprz

0.50 łyżeczka mąki

1 szkl. śmietana 18%

1 szt. cebula

3 łyżka koperek

2 łyżka oliwa

2 łyżka oliwa

40 dek. pierś indycza bez skóry

Przygotowanie


1

Pierś z indyka kroimy w kostkę solimy i pieprzymy podsmażamy na rozgrzanej oliwie.

2

Do piersi dodajemy drobno posiekaną cebulę, podsmażamy chwilę i podlewamy odrobiną wody, dusimy pod przykryciem.

3

Do śmietany dodajemy pół płaskiej łyżeczkę mąki, mieszamy i dodajemy do sosu.

4

Na koniec dodajemy posiekany koperek, gotujemy chwilę.

5

Podajemy z ziemniakami, makaronem lub kaszą.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły