Potrawka z indyka w sosie koperkowym

tyna
Potrawka z indyka w sosie koperkowym

Średnia 3 / 6

Oceń!

Lekka potrawka z piersi indyka w sosie ze świeżym koperkiem.

8

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szczyp. sól, pieprz

0.50 łyżecz. mąki

1 szkl. śmietana 18%

1 szt. cebula

3 łyżka koperek

2 łyżka oliwa

2 łyżka oliwa

40 dag. pierś indycza bez skóry

Przygotowanie


Pierś z indyka kroimy w kostkę solimy i pieprzymy podsmażamy na rozgrzanej oliwie.

Do piersi dodajemy drobno posiekaną cebulę, podsmażamy chwilę i podlewamy odrobiną wody, dusimy pod przykryciem.

Do śmietany dodajemy pół płaskiej łyżeczkę mąki, mieszamy i dodajemy do sosu.

Na koniec dodajemy posiekany koperek, gotujemy chwilę.

Podajemy z ziemniakami, makaronem lub kaszą.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

396

kcal

Białka

31

gram

Węglowodany

5

gram

Tłuszcze

27

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły