Potrawka z indyka w sosie koperkowym
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
tyna
![Potrawka z indyka w sosie koperkowym](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699974048504.jpeg&w=3840&q=75)
Lekka potrawka z piersi indyka w sosie ze świeżym koperkiem.
0
3 / 6
Lekka potrawka z piersi indyka w sosie ze świeżym koperkiem.
8
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szczyp. sól, pieprz
0.50 łyżecz. mąki
1 szkl. śmietana 18%
1 szt. cebula
3 łyżka koperek
2 łyżka oliwa
2 łyżka oliwa
40 dag. pierś indycza bez skóry
Przygotowanie
1
Pierś z indyka kroimy w kostkę solimy i pieprzymy podsmażamy na rozgrzanej oliwie.
2
Do piersi dodajemy drobno posiekaną cebulę, podsmażamy chwilę i podlewamy odrobiną wody, dusimy pod przykryciem.
3
Do śmietany dodajemy pół płaskiej łyżeczkę mąki, mieszamy i dodajemy do sosu.
4
Na koniec dodajemy posiekany koperek, gotujemy chwilę.
5
Podajemy z ziemniakami, makaronem lub kaszą.