Potrawka z indyka w sosie koperkowym
tyna
Lekka potrawka z piersi indyka w sosie ze świeżym koperkiem.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
396
kcal
Białka
31
gram
Węglowodany
5
gram
Tłuszcze
27
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
3 / 6
Lekka potrawka z piersi indyka w sosie ze świeżym koperkiem.
8
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szczyp. sól, pieprz
0.50 łyżecz. mąki
1 szkl. śmietana 18%
1 szt. cebula
3 łyżka koperek
2 łyżka oliwa
2 łyżka oliwa
40 dag. pierś indycza bez skóry
Przygotowanie
Pierś z indyka kroimy w kostkę solimy i pieprzymy podsmażamy na rozgrzanej oliwie.
Do piersi dodajemy drobno posiekaną cebulę, podsmażamy chwilę i podlewamy odrobiną wody, dusimy pod przykryciem.
Do śmietany dodajemy pół płaskiej łyżeczkę mąki, mieszamy i dodajemy do sosu.
Na koniec dodajemy posiekany koperek, gotujemy chwilę.
Podajemy z ziemniakami, makaronem lub kaszą.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
396
kcal
Białka
31
gram
Węglowodany
5
gram
Tłuszcze
27
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.