POTRAWKA Z CIELECINY I SZPINAKU

m7
POTRAWKA Z CIELECINY I SZPINAKU

0

0 / 0

SMACZNEGO!!!

11

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

2 łyżka margaryna

1 kg szpinak

1 szcz. sól

1 szcz. pieprz

2 szt. cebula

2 łyżka olej

2 łyżka lubella mąka puszysta uniwersalna

2 łyżka sok z cytryny

2 łyżka starty żółty ser

80 dek. cielęcina

15 dek. śmietana

Przygotowanie


1

Cielecine pokroić na kawałki i ok 5 minut smażyc ja na oleju, posolić i popieprzyć,

2

Oprószyć mąką i zasmażyć później podlać 3 szklanki wody i tak dusić ok 25 minut

3

Szpinak przebrać, opłukać

4

Na margarynie zeszklić cebule (pokrojona w kostkę) dodać do niej szpinak i dusić do miękkości i doprawić i zaciągnąć śmietaną i ewentualnie doprawić do smaku, dodać soku z cytryny

5

Połączyć szpinak z mięsem i udekorować żółtym serem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły