POTRAWKA Z CIELECINY I SZPINAKU
m7
SMACZNEGO!!!
Wartości odżywcze na porcję
Energia
647
kcal
Białka
57
gram
Węglowodany
16
gram
Tłuszcze
38
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
SMACZNEGO!!!
11
Składniki
360 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
2 łyżka margaryna
1 kg szpinak
1 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz
2 szt. cebula
2 łyżka olej
2 łyżka lubella mąka puszysta uniwersalna
2 łyżka sok z cytryny
2 łyżka starty żółty ser
80 dag. cielęcina
15 dag. śmietana
Przygotowanie
Cielecine pokroić na kawałki i ok 5 minut smażyc ja na oleju, posolić i popieprzyć,
Oprószyć mąką i zasmażyć później podlać 3 szklanki wody i tak dusić ok 25 minut
Szpinak przebrać, opłukać
Na margarynie zeszklić cebule (pokrojona w kostkę) dodać do niej szpinak i dusić do miękkości i doprawić i zaciągnąć śmietaną i ewentualnie doprawić do smaku, dodać soku z cytryny
Połączyć szpinak z mięsem i udekorować żółtym serem.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
647
kcal
Białka
57
gram
Węglowodany
16
gram
Tłuszcze
38
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.