POTRAWKA Z CIELECINY I SZPINAKU
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![POTRAWKA Z CIELECINY I SZPINAKU](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699975451577.jpeg&w=3840&q=75)
SMACZNEGO!!!
0
0 / 0
SMACZNEGO!!!
11
Składniki
360 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
2 łyżka margaryna
1 kg szpinak
1 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz
2 szt. cebula
2 łyżka olej
2 łyżka lubella mąka puszysta uniwersalna
2 łyżka sok z cytryny
2 łyżka starty żółty ser
80 dag. cielęcina
15 dag. śmietana
Przygotowanie
1
Cielecine pokroić na kawałki i ok 5 minut smażyc ja na oleju, posolić i popieprzyć,
2
Oprószyć mąką i zasmażyć później podlać 3 szklanki wody i tak dusić ok 25 minut
3
Szpinak przebrać, opłukać
4
Na margarynie zeszklić cebule (pokrojona w kostkę) dodać do niej szpinak i dusić do miękkości i doprawić i zaciągnąć śmietaną i ewentualnie doprawić do smaku, dodać soku z cytryny
5
Połączyć szpinak z mięsem i udekorować żółtym serem.