0

Składniki

1 Kilogram
szpinak
1 Szczypta
sól
1 Szczypta
pieprz
2 Sztuki
cebula
2 Łyżki
olej
2 Łyżki
mąka
2 Łyżki
margaryna
2 Łyżki
sok z cytryny
2 Łyżki
Starty żółty ser
80 Dekagramów
Cielęcina
15 Dekagramów
śmietana
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Cielecine pokroić na kawałki i ok 5 minut smażyc ja na oleju, posolić i popieprzyć,
  2. Oprószyć mąką i zasmażyć później podlać 3 szklanki wody i tak dusić ok 25 minut
  3. Szpinak przebrać, opłukać
  4. Na margarynie zeszklić cebule (pokrojona w kostkę) dodać do niej szpinak i dusić do miękkości i doprawić i zaciągnąć śmietaną i ewentualnie doprawić do smaku, dodać soku z cytryny
  5. Połączyć szpinak z mięsem i udekorować żółtym serem.

Opis

SMACZNEGO!!!

Podobne przepisy

Łosoś saute z ogórkiem

Łatwy Do 1 godz
Łosoś saute z ogórkiem

Cannelloni z groszkiem

Średni Do 1 godz
Cannelloni z groszkiem

Diabelskie Spaghetti

Łatwy Do 40 min
Diabelskie Spaghetti

Gulasz z dzika z kluseczkami

Łatwy Ponad 3 godz
Gulasz z dzika z kluseczkami

Kotleciki z młodej kapusty

Łatwy Do 1 godz
Kotleciki z młodej kapusty

Kulki mięsne

Średni Do 1 godz
Kulki mięsne

Orientalny chłodnik z botwinki ze świderkami z czekoladą

Łatwy Do 1 godz
Orientalny chłodnik z botwinki ze świderkami z czekoladą

Penne funghi

Łatwy Do 1 godz
Penne funghi

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!