Potrawka rybna z fasolką i pieczarkami
m7
Kolejne urozmaicenie dania z rybą!
Wartości odżywcze na porcję
Energia
1241
kcal
Białka
121
gram
Węglowodany
41
gram
Tłuszcze
60
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Kolejne urozmaicenie dania z rybą!
10
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
1 kg ryba
1 łyżecz. przyprawa typu vegeta
0.50 szkl. lubella mąka puszysta uniwersalna
1 szt. cebula
1 szt. sól
1 szt. olej
20 dag. fasola szparagowa
20 dag. pieczarki
Przygotowanie
Rybę rozmrażamy, kroimy w kostkę (ok 3X3cm), przyprawiamy solą, pieprzem , sokiem z cytryny, odkładamy do lodówki na 10 minut. Fasolkę szparagową kroimy na dł ok 3-4 cm, gotujemy do miękkości z dodatkiem vegety. Pieczarki kroimy w grube plastry, cebulkę w drobną kostkę, smażymy razem na oleju, przyprawiamy. Przygotowaną rybę obtaczamy w mące i od razu wrzucamy na rozgrzany olej, smażymy (ryba powinna być lekko zarumieniona,. Do półmiska układamy rybę , pieczarki, fasolkę szparagową. Podajemy z ryżem, polewamy sosem. Polecam mój -> cebulowo koperkowy :D Smacznego !!!
Wartości odżywcze na porcję
Energia
1241
kcal
Białka
121
gram
Węglowodany
41
gram
Tłuszcze
60
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.