Potrawka rybna z fasolką i pieczarkami
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Potrawka rybna z fasolką i pieczarkami](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699973297356.jpeg&w=3840&q=75)
Kolejne urozmaicenie dania z rybą!
0
0 / 0
Kolejne urozmaicenie dania z rybą!
10
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
1 kg ryba
1 łyżecz. przyprawa typu vegeta
0.50 szkl. lubella mąka puszysta uniwersalna
1 szt. cebula
1 szt. sól
1 szt. olej
20 dag. fasola szparagowa
20 dag. pieczarki
Przygotowanie
Rybę rozmrażamy, kroimy w kostkę (ok 3X3cm), przyprawiamy solą, pieprzem , sokiem z cytryny, odkładamy do lodówki na 10 minut. Fasolkę szparagową kroimy na dł ok 3-4 cm, gotujemy do miękkości z dodatkiem vegety. Pieczarki kroimy w grube plastry, cebulkę w drobną kostkę, smażymy razem na oleju, przyprawiamy. Przygotowaną rybę obtaczamy w mące i od razu wrzucamy na rozgrzany olej, smażymy (ryba powinna być lekko zarumieniona,. Do półmiska układamy rybę , pieczarki, fasolkę szparagową. Podajemy z ryżem, polewamy sosem. Polecam mój -> cebulowo koperkowy :D Smacznego !!!