0

Składniki

1 Kilogram
Ryba
0 Szczypt
pieprz
1 Łyżeczka
przyprawa typu vegeta
0.5 Szklanki
mąka
1 Sztuka
cebula
1 Sztuka
sól
1 Sztuka
olej
0 Sztuk
cytryna
20 Dekagramów
Fasola szparagowa
20 Dekagramów
pieczarki
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Rybę rozmrażamy, kroimy w kostkę (ok 3X3cm), przyprawiamy solą, pieprzem , sokiem z cytryny, odkładamy do lodówki na 10 minut. Fasolkę szparagową kroimy na dł ok 3-4 cm, gotujemy do miękkości z dodatkiem vegety. Pieczarki kroimy w grube plastry, cebulkę w drobną kostkę, smażymy razem na oleju, przyprawiamy. Przygotowaną rybę obtaczamy w mące i od razu wrzucamy na rozgrzany olej, smażymy (ryba powinna być lekko zarumieniona,. Do półmiska układamy rybę , pieczarki, fasolkę szparagową. Podajemy z ryżem, polewamy sosem. Polecam mój -> cebulowo koperkowy :D Smacznego !!!

Opis

Kolejne urozmaicenie dania z rybą!

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Strefa Świąt

BRAND BOX

Skomentuj przepis!