Potrawka rybna z fasolką i pieczarkami

m7
Potrawka rybna z fasolką i pieczarkami

0

0 / 0

Kolejne urozmaicenie dania z rybą!

10

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

1 kg ryba

0

1 łyżecz. przyprawa typu vegeta

0.50 szkl. lubella mąka puszysta uniwersalna

1 szt. cebula

1 szt. sól

1 szt. olej

0

20 dag. fasola szparagowa

20 dag. pieczarki

Przygotowanie


1

Rybę rozmrażamy, kroimy w kostkę (ok 3X3cm), przyprawiamy solą, pieprzem , sokiem z cytryny, odkładamy do lodówki na 10 minut. Fasolkę szparagową kroimy na dł ok 3-4 cm, gotujemy do miękkości z dodatkiem vegety. Pieczarki kroimy w grube plastry, cebulkę w drobną kostkę, smażymy razem na oleju, przyprawiamy. Przygotowaną rybę obtaczamy w mące i od razu wrzucamy na rozgrzany olej, smażymy (ryba powinna być lekko zarumieniona,. Do półmiska układamy rybę , pieczarki, fasolkę szparagową. Podajemy z ryżem, polewamy sosem. Polecam mój -> cebulowo koperkowy :D Smacznego !!!

Wartości odżywcze na porcję


Energia

1241

kcal

Białka

121

gram

Węglowodany

41

gram

Tłuszcze

60

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły