0

Składniki

1 Kilogram
Ryba
0 Szczypt
pieprz
1 Łyżeczka
przyprawa typu vegeta
0.5 Szklanki
mąka
1 Sztuka
cebula
1 Sztuka
sól
1 Sztuka
olej
0 Sztuk
cytryna
20 Dekagramów
Fasola szparagowa
20 Dekagramów
pieczarki
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Rybę rozmrażamy, kroimy w kostkę (ok 3X3cm), przyprawiamy solą, pieprzem , sokiem z cytryny, odkładamy do lodówki na 10 minut. Fasolkę szparagową kroimy na dł ok 3-4 cm, gotujemy do miękkości z dodatkiem vegety. Pieczarki kroimy w grube plastry, cebulkę w drobną kostkę, smażymy razem na oleju, przyprawiamy. Przygotowaną rybę obtaczamy w mące i od razu wrzucamy na rozgrzany olej, smażymy (ryba powinna być lekko zarumieniona,. Do półmiska układamy rybę , pieczarki, fasolkę szparagową. Podajemy z ryżem, polewamy sosem. Polecam mój -> cebulowo koperkowy :D Smacznego !!!

Opis

Kolejne urozmaicenie dania z rybą!

Podobne przepisy

Boeuf strogonof

Przepis
Łatwy Do 40 min
Boeuf strogonof

Gulasz wołowy

Przepis
Średni Do 2 godz
Gulasz wołowy

Piersi kurczaka w cieście czosnkowym

Przepis
Łatwy Do 40 min
Piersi kurczaka w cieście czosnkowym

Zapiekany kurczak w sosie śmietanowym

Przepis
Średni Do 3 godz
Zapiekany kurczak w sosie śmietanowym

Indyk świąteczny

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Indyk świąteczny

Indycze golonki duszone z cebulą

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Indycze golonki duszone z cebulą

Szaszłyki IV

Przepis
Średni Do 40 min
Szaszłyki IV

Syciliaano Paradizo

Przepis
Średni Do 1 godz
Syciliaano Paradizo

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!