Potrawka do ryżu na słodko

m7
Potrawka do ryżu na słodko

0

0 / 0

danie na słodko podawane z ryżem

7

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


3 porcje

Składniki

5 sok z cytryny

250 g masło

250 g mąka pszenna tortowa

100 g śmietana 18%

2 szkl. rosół drobiowy

2 szt. żółtko jaja kurzego

2 łyżka rodzynki

Przygotowanie


1

Z masła i mąki robimy zasmażkę. Zalewamy letnim rosołem drobiowym. Dodajemy do smaku sok z cytryny, rodzynki, cukier oraz 2 żółtka jaj roztrzepane ze śmietanę kremówką. Jakby potrawka była zbyt rzadka dodajemy jeszcze mąki, aby otrzymać odpowiednią konsystencję.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

1080

kcal

Białka

16

gram

Węglowodany

74

gram

Tłuszcze

80

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły