Potrawka do ryżu na słodko
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Potrawka do ryżu na słodko](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699977859308.jpeg&w=3840&q=75)
danie na słodko podawane z ryżem
0
0 / 0
danie na słodko podawane z ryżem
7
Składniki
360 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
3 porcje
Składniki
5 sok z cytryny
250 g masło
250 g mąka pszenna tortowa
100 g śmietana 18%
2 szkl. rosół drobiowy
2 szt. żółtko jaja kurzego
2 łyżka rodzynki
Przygotowanie
1
Z masła i mąki robimy zasmażkę. Zalewamy letnim rosołem drobiowym. Dodajemy do smaku sok z cytryny, rodzynki, cukier oraz 2 żółtka jaj roztrzepane ze śmietanę kremówką. Jakby potrawka była zbyt rzadka dodajemy jeszcze mąki, aby otrzymać odpowiednią konsystencję.