0

Składniki

200 Mililitrów
śmietana 18%
200 Gramów
Mieszanka warzyw
2 Łyżki
mąka pszenna tortowa
2 Łyżki
koper ogrodowy
60 Dekagramów
pierś kurczaka
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Warzywa zalewamy wodą, tak by było jej ok 2 cm nad poziom warzyw i gotujemy. Filety z kurczaka kroimy w małe paseczki i obsmażamy na oleju. Dodajemy do warzyw, w razie potrzeby dolewany trochę wody. Całość zaprawiamy mąką ( ilość wg uznania, jedni wolą mniej gęste inni bardziej), śmietaną, do smaku sola pieprzem, na koniec dodajemy koperek.
  2. Tak przygotowany sos podaję z makaronem lub ryżem.

Opis

expresowy obiad

Podobne przepisy

Cielęcina w sosie koperkowym

Średni Do 1 godz
Cielęcina w sosie koperkowym

Makaron z kurczakiem, bazylią i cukinią

Łatwy Do 40 min
Makaron z kurczakiem, bazylią i cukinią

Wstążki w śmietanie

Łatwy Do 15 min
Wstążki w śmietanie

Kurczak w sosie prowansalskim

Średni Do 40 min
Kurczak w sosie prowansalskim

Piersi kurczaka w cieście czosnkowym

Łatwy Do 40 min
Piersi kurczaka w cieście czosnkowym

Cannelloni nadziane mięsem pod śmietanowymi borowikami

Średni Do 1,5 godz
Cannelloni nadziane mięsem pod śmietanowymi borowikami

Gulasz z dzika z kluseczkami

Łatwy Ponad 3 godz
Gulasz z dzika z kluseczkami

Kurczak w sosie słodko-kwaśnym

Łatwy Do 40 min
Kurczak w sosie słodko-kwaśnym

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!