0

Składniki

1 Szczypta
sól, pieprz
1 Szczypta
curry
300 Gramów
pierś kurczaka
1 Szklanka
Fasolka szparagowa mrożona
1 Sztuka
cebula
1 Sztuka
papryka czerwona
1 Sztuka
ząbek czosnku
1 Dekagram
Kasza jaglana
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Na 3 łyżkach oleju podsmażamy kasze jaglaną, następnie podlewany ją wodą, dodajemy trochę soli i prażmy pod przykryciem uzupełniając wodę w razie potrzemy, kaszę doprawiamy curry i pieprzem, przygotowujemy ją na sypko.
  2. Kurczaka pokrojonego w cienkie paseczki podsmażamy na oleju, doprawiamy papryką ostrą, solą pieprzem, dodajemy paprykę pokrojoną w paski, cebulkę pokrojoną w piórka oraz fasolkę szparagową i rozgnieciony czosnek.
  3. Sos podajemy na kaszy jaglanej.

Opis

Warzywa z kurczakiem na kaszy jaglanej po którą sięgam coraz częściej.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Strefa Świąt

BRAND BOX

Skomentuj przepis!