Postna kapusta z grzybami
m7
Kapusta na wigilię
Wartości odżywcze na porcję
Energia
293
kcal
Białka
13
gram
Węglowodany
52
gram
Tłuszcze
1
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Kapusta na wigilię
7
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
100 g grzyby suszone
1 szt. marchew
1 szt. kostka warzywna
2 szt. liść laurowy
3 szt. ziele angielskie
1 szt. cebula
0.50 szt. kapusta biała
Przygotowanie
Kapustę siekamy,posypujemy odrobiną soli i zagniatamy.Wgarnku na nieielkiej ilości oleju podsmażamy posiekaną cebulę.Wkładamy kapustę i wlewamy szklanke wody z kostką warzywną.Wsypujemy drobno posiekaną marchewke i posiekane,spażone suszone grzyby.Dusimy na małym ogniu.Dodajmy listek laurowy i ziele.Dusimy,często mieszając aż kapusta zmięknieje.Ewentualnie doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
293
kcal
Białka
13
gram
Węglowodany
52
gram
Tłuszcze
1
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.