Porcja indyka na bobie

m7
Porcja indyka na bobie

1

0 / 0

Pyszne danie z bobem

13

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szczyp. sól, pieprz

1 szczyp. oregano

1 szczyp. majeranek

1 łyżecz. przyprawa do gyrosa

0.25 łyżecz. czosnek

400 g udziec indyka bez skóry

400 g bób

100 g por

0.75 szkl. bulion drobiowy

1 szt. pomidory krojone łowicz

1 łyżka lubella mąka puszysta uniwersalna

1 łyżka seler naciowy

2 łyżka tłuszcz

Przygotowanie


1

Na talerzyku wymieszać mąkę z przyprawą do gulaszu, czosnkiem, szczyptą soli i szczyptą pieprzu. Mięso pokroić na dowolne porcje opanierować w przygotowanej panierce i obsmażyć z obu stron. Bób włożyć do garnka podlać bulionem, dodać pokrojony por i seler, posypać majerankiem, oregano solą i pieprzem, na wierzchu położyć obsmażone kawałki mięsa i polać pomidorami z puszki, lekko rozdrobnić przed dodaniem. Dusić ok 40 min.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

322

kcal

Białka

29

gram

Węglowodany

22

gram

Tłuszcze

13

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły