Porcja indyka na bobie
m7
Pyszne danie z bobem
Wartości odżywcze na porcję
Energia
322
kcal
Białka
29
gram
Węglowodany
22
gram
Tłuszcze
13
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
1
0 / 0
Pyszne danie z bobem
13
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szczyp. sól, pieprz
1 szczyp. oregano
1 szczyp. majeranek
1 łyżecz. przyprawa do gyrosa
0.25 łyżecz. czosnek
400 g udziec indyka bez skóry
400 g bób
100 g por
0.75 szkl. bulion drobiowy
1 szt. pomidory krojone łowicz
1 łyżka lubella mąka puszysta uniwersalna
1 łyżka seler naciowy
2 łyżka tłuszcz
Przygotowanie
Na talerzyku wymieszać mąkę z przyprawą do gulaszu, czosnkiem, szczyptą soli i szczyptą pieprzu. Mięso pokroić na dowolne porcje opanierować w przygotowanej panierce i obsmażyć z obu stron. Bób włożyć do garnka podlać bulionem, dodać pokrojony por i seler, posypać majerankiem, oregano solą i pieprzem, na wierzchu położyć obsmażone kawałki mięsa i polać pomidorami z puszki, lekko rozdrobnić przed dodaniem. Dusić ok 40 min.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
322
kcal
Białka
29
gram
Węglowodany
22
gram
Tłuszcze
13
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.