Poncz z jabłkami i szampanem
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Poncz z jabłkami i szampanem](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699976955246.jpeg&w=3840&q=75)
Moja specjalność na sylwestra:)
0
0 / 0
Moja specjalność na sylwestra:)
5
Składniki
480 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
10 porcji
Składniki
2 kg jabłka
1 szt. szampan
1 szt. wino białe wytrawne
2 łyżka sok z cytryny
2 łyżka cukier
Przygotowanie
1
Jabłka kroimy w ósemki.
2
Polewamy je sokiem z cytryny i posypujemy cukrem.
3
Po 2 godzinach dolewamy szampan i wino
4
Po kolejnych 2 godzinach poncz nadaje się do picia.