Poncz z jabłkami i szampanem

m7
Poncz z jabłkami i szampanem

0

0 / 0

Moja specjalność na sylwestra:)

5

Składniki

480 min

Przygotowanie

Składniki


10 porcji

Składniki

2 kg jabłka

1 szt. szampan

1 szt. wino białe wytrawne

2 łyżka sok z cytryny

2 łyżka cukier

Przygotowanie


1

Jabłka kroimy w ósemki.

2

Polewamy je sokiem z cytryny i posypujemy cukrem.

3

Po 2 godzinach dolewamy szampan i wino

4

Po kolejnych 2 godzinach poncz nadaje się do picia.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

221

kcal

Białka

6

gram

Węglowodany

32

gram

Tłuszcze

b/d

0

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły