0

Składniki

0 Sztuk
bulion warzywny
1 Sztuka
cebula
1 Sztuka
ryż biały
15 Sztuk
pieczarki
4 Sztuki
pomidor
5 Sztuk
ser żółty
0 Sztuk
szczypiorek
1 Szczypta
Kurkuma
1 Szczypta
pieprz
1 Szczypta
sól
2 Łyżki
olej
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Pomidory umyć, odkroić góry- nie wyrzucać, ostrym małym nożem lub łyżeczką wydrążyć, posolić środki, pieczarki umyć, oczyścić, razem z cebulą drobno pokroić.
  2. ugotować ryż w bulionie warzywnym ok 15 min.
  3. na patelni na oleju podsmażyć cebulę, gdy się zeszkli dodać pieczarki, smażyć aż z pieczarek odparuję woda i delikatnie się przyrumienią. Ugotowany, przestudzony ryż wymieszać z pieczarkami, dodać szczyptę kurkumy, doprawić solą i pieprzem
  4. ryżem faszerować pomidory, posypać serem żółtym, przykryć 'kapeluszami', zapiekać w piekarniku ok. 15-20 min. Posypać szczypiorkiem. Smacznego:)

Opis

Nie przepadam za pomidorami ale te jadłam na bardziej eleganckiej imprezie były podane do filetów z kurczaka i bardzo mi smakowały poza tym ładnie się prezentują więc czasem można zaskoczyć znajomych i podać je np. Na kolację:)

Podobne przepisy

Łosoś saute z ogórkiem

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Łosoś saute z ogórkiem

Polędwiczki z warzywami

Przepis
Średni Do 1 godz
Polędwiczki z warzywami

Diabelskie Spaghetti

Przepis
Łatwy Do 40 min
Diabelskie Spaghetti

Gulasz wołowy

Przepis
Średni Do 2 godz
Gulasz wołowy

Kurczak z pieczarkami w śmietanie

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Kurczak z pieczarkami w śmietanie

Leczo wegetariańskie

Przepis
Łatwy Do 40 min
Leczo wegetariańskie

Penne funghi

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Penne funghi

Spaghetti

Przepis
Średni Do 1 godz
Spaghetti

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!