Example thumb
0

Składniki

0 Sztuk
bulion warzywny
1 Sztuka
cebula
1 Sztuka
ryż biały
15 Sztuk
pieczarki
4 Sztuki
pomidor
5 Sztuk
ser żółty
0 Sztuk
szczypiorek
1 Szczypta
Kurkuma
1 Szczypta
pieprz
1 Szczypta
sól
2 Łyżki
olej
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Pomidory umyć, odkroić góry- nie wyrzucać, ostrym małym nożem lub łyżeczką wydrążyć, posolić środki, pieczarki umyć, oczyścić, razem z cebulą drobno pokroić.
  2. ugotować ryż w bulionie warzywnym ok 15 min.
  3. na patelni na oleju podsmażyć cebulę, gdy się zeszkli dodać pieczarki, smażyć aż z pieczarek odparuję woda i delikatnie się przyrumienią. Ugotowany, przestudzony ryż wymieszać z pieczarkami, dodać szczyptę kurkumy, doprawić solą i pieprzem
  4. ryżem faszerować pomidory, posypać serem żółtym, przykryć 'kapeluszami', zapiekać w piekarniku ok. 15-20 min. Posypać szczypiorkiem. Smacznego:)

Opis

Nie przepadam za pomidorami ale te jadłam na bardziej eleganckiej imprezie były podane do filetów z kurczaka i bardzo mi smakowały poza tym ładnie się prezentują więc czasem można zaskoczyć znajomych i podać je np. Na kolację:)

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!