0

Składniki

1 Kilogram
Pomidory
1 Szczypta
pieprz
1 Szczypta
sól
2 Sztuki
cebula
4 Łyżki
oliwa
4 Łyżki
ketchup
4 Łyżki
koncentrat pomidorowy
4 Łyżki
miód
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Pomidory polewamy wrzątkiem, obieramy ze skórki, kroimy na ósemki.
  2. sos: cebulę kroimy w piórka, szklimy na oliwie, dodajemy miód, keczup, koncentrat. Doprawiamy do smaku. Dusimy przez ok. 20 minut na małym ogniu.
  3. sos po ostudzeniu dodajemy do pomidorów. Dokładnie mieszamy.

Opis

Lekka, przepyszna przekąska, często przyrządzam ją na grilla, pasuje do wszystkich mięs :p wszyscy zajadają się tą potrawą ze smakiem :d

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Strefa Świąt

BRAND BOX

Skomentuj przepis!