0

Składniki

1 Kilogram
Pomidory
1 Szczypta
pieprz
1 Szczypta
sól
2 Sztuki
cebula
4 Łyżki
oliwa
4 Łyżki
ketchup
4 Łyżki
4 Łyżki
miód
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Pomidory polewamy wrzątkiem, obieramy ze skórki, kroimy na ósemki.
  2. sos: cebulę kroimy w piórka, szklimy na oliwie, dodajemy miód, keczup, koncentrat. Doprawiamy do smaku. Dusimy przez ok. 20 minut na małym ogniu.
  3. sos po ostudzeniu dodajemy do pomidorów. Dokładnie mieszamy.

Opis

Lekka, przepyszna przekąska, często przyrządzam ją na grilla, pasuje do wszystkich mięs :p wszyscy zajadają się tą potrawą ze smakiem :d

Podobne przepisy

Pasztet drobiowy z galaretką żurawinową

Przepis
Średni Do 3 godz
Pasztet drobiowy z galaretką żurawinową

Pieczarki nadziewane mięsem mielonym a'la chilli con carne z...

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Pieczarki nadziewane mięsem mielonym a'la chilli con carne z płatkami kukurydzianymi

Sałatka z makaronem, suszonymi pomidorami i orzechami

Przepis
Łatwy Do 40 min
Sałatka z makaronem, suszonymi pomidorami i orzechami

Sos tatarski

Przepis
Łatwy Do 40 min
Sos tatarski

Imprezowe dipy

Przepis
Łatwy Do 15 min
Imprezowe dipy

Paluszki łososiem zawijane

Przepis
Łatwy Do 40 min
Paluszki łososiem zawijane

Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Przepis
Średni Do 3 godz
Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Sałatka makaronowa z fetą i brokułami

Przepis
Łatwy Do 40 min
Sałatka makaronowa z fetą i brokułami

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!