0

Składniki

1 Kilogram
Pomidory
1 Szczypta
pieprz
1 Szczypta
sól
2 Sztuki
cebula
4 Łyżki
oliwa
4 Łyżki
ketchup
4 Łyżki
4 Łyżki
miód
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Pomidory polewamy wrzątkiem, obieramy ze skórki, kroimy na ósemki.
  2. sos: cebulę kroimy w piórka, szklimy na oliwie, dodajemy miód, keczup, koncentrat. Doprawiamy do smaku. Dusimy przez ok. 20 minut na małym ogniu.
  3. sos po ostudzeniu dodajemy do pomidorów. Dokładnie mieszamy.

Opis

Lekka, przepyszna przekąska, często przyrządzam ją na grilla, pasuje do wszystkich mięs :p wszyscy zajadają się tą potrawą ze smakiem :d

Podobne przepisy

Sałatka z makaronem, suszonymi pomidorami i orzechami

Łatwy Do 40 min
Sałatka z makaronem, suszonymi pomidorami i orzechami

Sos tatarski

Łatwy Do 40 min
Sos tatarski

Paluszki łososiem zawijane

Łatwy Do 40 min
Paluszki łososiem zawijane

Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Średni Do 3 godz
Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Sałatka makaronowa z fetą i brokułami

Łatwy Do 40 min
Sałatka makaronowa z fetą i brokułami

Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Średni Do 3 godz
Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Wędzona pierś kurczaka

Łatwy Do 3 godz
Wędzona pierś kurczaka

Czekoladowy makaron z cytrynową ricottą i owocami

Łatwy Do 40 min
Czekoladowy makaron z cytrynową ricottą i owocami

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!