Pomidory suszone w cieście francuskim
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Pomidory suszone w cieście francuskim](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699973362935.jpeg&w=3840&q=75)
Idealna przekąska na imprezę - sakiewki z ciasta francuskiego z suszonymi pomidorami i mozzarellą. Pyszne i proste.
0
0 / 0
Idealna przekąska na imprezę - sakiewki z ciasta francuskiego z suszonymi pomidorami i mozzarellą. Pyszne i proste.
5
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
5 porcji
Składniki
200 g ciasto francuskie
75 g pomidory suszone
75 g mozzarella
5 g margaryna zwykła
1 łyżka bułka tarta
Przygotowanie
1
Ciasto francuskie pokroić w kwadraty mniej więcej 7x7 cm. Na każdy kwadrat kłaść kwadracik mozzarelli - około 1cm kwadratowy oraz kawałek suszonego pomidorka. Zwijać boki do środka i spinać wykałaczką. Blachę wysmarować margaryną i posypać bułka tartą. Piec w temperaturze 190 stopni ok. 20 minut. Przed podaniem wyjąć wykałaczki.