Pomidory faszerowane z jajkiem sadzonym
mariola85
Pomidory zapiekane ze szpinakiem i jajkiem.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
242
kcal
Białka
17
gram
Węglowodany
3
gram
Tłuszcze
18
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Pomidory zapiekane ze szpinakiem i jajkiem.
6
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szczyp. sól, pieprz
300 g szpinak
8 g pomidor
8 szt. jaja kurze całe
2 szt. ząbek czosnku
2 łyżka masło
Przygotowanie
Czosnek kroimy na drobno, szklimy na maśle, dodajemy szpinak, doprawiamy do smaku.
Oo pomidorów odcinam czubki i delikatnie drążymy miąższ ze środka.
Do pomidorów nakładamy szpinak i na wierzch rozbijamy jajko, doprawiamy pieprzem i solą, zapiekamy w piekarniku przez 10 minut w temperaturze 180 stopni.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
242
kcal
Białka
17
gram
Węglowodany
3
gram
Tłuszcze
18
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.