Pomidory faszerowane z jajkiem sadzonym

mariola85
Pomidory faszerowane z jajkiem sadzonym

0

0 / 0

Pomidory zapiekane ze szpinakiem i jajkiem.

6

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szczyp. sól, pieprz

300 g szpinak

8 g pomidor

8 szt. jaja kurze całe

2 szt. ząbek czosnku

2 łyżka masło

Przygotowanie


1

Czosnek kroimy na drobno, szklimy na maśle, dodajemy szpinak, doprawiamy do smaku.

2

Oo pomidorów odcinam czubki i delikatnie drążymy miąższ ze środka.

3

Do pomidorów nakładamy szpinak i na wierzch rozbijamy jajko, doprawiamy pieprzem i solą, zapiekamy w piekarniku przez 10 minut w temperaturze 180 stopni.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

242

kcal

Białka

17

gram

Węglowodany

3

gram

Tłuszcze

18

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły