Pomidory faszerowane spaghetti

mariola85
Pomidory faszerowane spaghetti

0

0 / 0

Faszerowane warzywa to bardzo smaczne i efektowne pomysły na obiad lub kolację. Faszerujemy cukinię, paprykę, pieczarki, kalarepę i pomidory. Pomysłów na farsz jest wiele, mój dzisiejszy pomysł to pomidory faszerowane spaghetti - prosta w wykonaniu, smaczna i bardzo elegancka potrawa z pewnością zachwyci Waszych gości lub ukochanego - może być inspiracją na zbliżające się Walentynki. O tej porze roku (jest zima) bardzo trudno kupić dobre pomidory, potrzebny będzie dobry nos:) Udało mi się kupić jakieś pomidorki z Hiszpanii, które przypominały nasze malinowe lub taką podłużną odmianę "bawole oko". Sam farsz zależy od Waszej inwencji i niekoniecznie musi to być mięso.

10

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szcz. sól, pieprz

1 szcz. bazylia

1 szcz. tymianek

2 łyżka groszek zielony konserwowy

2 łyżka śmietana 18%

1 łyżka oliwa z oliwek

1 dek. pomidor

5 dek. makaron spaghetti

5 dek. szynka

5 dek. ser żółty

Przygotowanie


1

Dodajemy pozostałe składniki łącznie z ugotowanym spaghetti. Faszerujemy nimi wydrążone pomidory, które wkładamy do naczynia żaroodpornego zapiekamy w temperaturze 180 stopni przez 30 minut.

2

Dodajemy miąższ z pomidorów bez pestek.

3

Wydrążamy pomidory.

4

Na łyżce oliwy podsmażamy szynkę pokrojoną w paski.

5

Przygotowujemy składniki.

6

Gotujemy makaron zgodnie z przepisem na opakowaniu.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły