Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce Prywatności.
Faszerowane warzywa to bardzo smaczne i efektowne pomysły na obiad lub kolację. Faszerujemy cukinię, paprykę, pieczarki, kalarepę i pomidory. Pomysłów na farsz jest wiele, mój dzisiejszy pomysł to pomidory faszerowane spaghetti - prosta w wykonaniu, smaczna i bardzo elegancka potrawa z pewnością zachwyci Waszych gości lub ukochanego - może być inspiracją na zbliżające się Walentynki. O tej porze roku (jest zima) bardzo trudno kupić dobre pomidory, potrzebny będzie dobry nos:) Udało mi się kupić jakieś pomidorki z Hiszpanii, które przypominały nasze malinowe lub taką podłużną odmianę "bawole oko". Sam farsz zależy od Waszej inwencji i niekoniecznie musi to być mięso.
1 | Szczypta |
sól, pieprz
|
|
1 | Szczypta |
bazylia
|
|
1 | Szczypta |
tymianek
|
|
2 | Łyżki |
groszek zielony konserwowy
|
|
2 | Łyżki |
śmietana 18%
|
|
1 | Łyżka |
oliwa z oliwek
|
|
1 | Dekagram | ||
5 | Dekagramów | ||
5 | Dekagramów |
szynka
|
|
5 | Dekagramów |
ser żółty
|
|
Wyślij przepis |
|
||
Kup online: | |||
Kalkulator miar |