0

Składniki

70 Gramów
6 Sztuk
pomidor
0.5 Słoika
ingridient
sos pieczarkowy łowicz
1 Sztuka
Kulka mozarelli
2 Łodygi
świeża bazylia
1 Ząbek
czosnek
1 Sztuka
cebula
3 Szczypty
sól
3 Szczypty
pieprz
2 Łyżki
oliwa z oliwek
30 Gramów
ingridient
makaron muszelki Lubella
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Makaron spaghetti oraz muszelki gotujemy al dente w osolonej wodzie z ząbkiem czosnku. Z każdego pomidora odcinamy wierzch i wydrążamy środek. Solimy i czekamy aż odcieknie.
  2. Cebulę obrać i pokroić. Na oliwie zeszklić cebulę. Dodać sos Łowicz pieczarkowym posiekane listki bazylii (około 6 sztuk) oraz sól i pieprz. Wszystko podsmażamy około 3 minut. Dodajemy makarony i mieszamy z sosem.
  3. Kulkę mozzarelli pokroić w cienkie plastry. Na dnie każdego pomidora położyć plasterek mozzarelli. Pomidory nafaszerować farszem pieczarkowo-makaronowym.
  4. Na wierzch ułożyć po plastrze mozzarelli. Pomidory pieczemy ok 20-25 minut w temp. 180 stopni.

Podobne przepisy

Sos do pizzy na bazie ketchupu

Przepis
Łatwy Do 15 min
Sos do pizzy na bazie ketchupu

Makaron Lubella Pappardelle z kurkami i estragonem

Przepis
Średni Do 15 min
Makaron Lubella Pappardelle z kurkami i estragonem

Marynata do kurczaka z sokiem

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Marynata do kurczaka z sokiem

Salsa z awokado

Przepis
Łatwy Do 15 min
Salsa z awokado

Pasta z pieczonej papryki i ricotty

Przepis
Łatwy Do 40 min
Pasta z pieczonej papryki i ricotty

Tzatziki

Przepis
Łatwy Do 15 min
Tzatziki

Makaron pappardelle z pieczonym czosnkiem i szałwią

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Makaron pappardelle z pieczonym czosnkiem i szałwią

Makaron Lubella Pióra z indykiem w pomidorowym sosie z kapar...

Przepis
Średni Do 1 godz
Makaron Lubella Pióra z indykiem w pomidorowym sosie z kaparami

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!