0

Składniki

6 Sztuk
pomidor
0.5 Słoik
ingridient
sos pieczarkowy łowicz
1 Sztuka
Kulka mozarelli
2 Łodygi
świeża bazylia
1 Ząbek
czosnek
1 Sztuka
cebula
3 Szczypty
sól
3 Szczypty
pieprz
2 Łyżki
oliwa z oliwek
70 Gramów
makaron spaghetti Lubella
30 Gramów
ingridient
makaron muszelki Lubella
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Makaron spaghetti oraz muszelki gotujemy al dente w osolonej wodzie z ząbkiem czosnku. Z każdego pomidora odcinamy wierzch i wydrążamy środek. Solimy i czekamy aż odcieknie.
  2. Cebulę obrać i pokroić. Na oliwie zeszklić cebulę. Dodać sos Łowicz pieczarkowym posiekane listki bazylii (około 6 sztuk) oraz sól i pieprz. Wszystko podsmażamy około 3 minut. Dodajemy makarony i mieszamy z sosem.
  3. Kulkę mozzarelli pokroić w cienkie plastry. Na dnie każdego pomidora położyć plasterek mozzarelli. Pomidory nafaszerować farszem pieczarkowo-makaronowym.
  4. Na wierzch ułożyć po plastrze mozzarelli. Pomidory pieczemy ok 20-25 minut w temp. 180 stopni.

Podobne przepisy

Makaron Lubella Pappardelle z kurkami i estragonem

Średni Do 15 min
Makaron Lubella Pappardelle z kurkami i estragonem

Sos do pizzy na bazie ketchupu

Łatwy Do 15 min
Sos do pizzy na bazie ketchupu

Dip barbecue na bazie ketchupu

Łatwy Do 15 min
Dip barbecue na bazie ketchupu

Makaron Lubella Pióra z indykiem w pomidorowym sosie z kapar...

Średni Do 1 godz
Makaron Lubella Pióra z indykiem w pomidorowym sosie z kapar...

Makaron pappardelle z pieczonym czosnkiem i szałwią

Łatwy Do 1 godz
Makaron pappardelle z pieczonym czosnkiem i szałwią

Makaron spaghetti z kaczką i sosem z czerwonego wina

Trudny Do 1 godz
Makaron spaghetti z kaczką i sosem z czerwonego wina

SPAGHETTI Z MOCNO MĘSKIM SOSEM

Łatwy Do 40 min
SPAGHETTI Z MOCNO MĘSKIM SOSEM

Marynata do mięs na bazie ketchupu

Łatwy Do 40 min
Marynata do mięs na bazie ketchupu

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!