Pomidory faszerowane sałatką

barbara.tt
Pomidory faszerowane sałatką

0

3 / 3

16

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

6 szt. pomidor

100 g szynka drobiowa

1 szt. jajko

100 g groszek konserwowy

60 g makaron lubella jajeczna ryż

2 szt. ogórki konserwowe krakus

100 g papryka czerwona

20 g parmezan

50 g por

1 szczyp. świeża bazylia

1 szczyp. świeży koperek

1 szczyp. szczypiorek

1.50 łyżka majonez

1 szczyp. sól, pieprz

1 pęcz. sałata karbowana

4 szt. pomidory koktajlowe

Przygotowanie


1

Makaron w kształcie ryżu gotuję według instrukcji na opakowaniu.

2

W drobną kostkę kroimy: szynkę drobiową, jajko, paprykę, ogórki i pora. Zioła siekamy na drobno (zostawiamy trochę do dekoracji). Parmezan ścieramy na tarce na drobnych oczkach. Przekładamy do miski dodajemy majonez, doprawiamy solą i pieprzem i odstawiamy na minimum godzinę.

3

Pomidory myjemy, obcinamy im ostrożnie wierzchołki i wydrążamy środek. Następnie napełniamy wydrążone pomidory.

4

Na półmisku układamy liście sałaty karbowanej i układamy gotowe pomidory. Dekorujemy listkami bazylii i pomidorkami koktajlowymi.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

281

kcal

Białka

9

gram

Węglowodany

36

gram

Tłuszcze

7

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły