Pomidory faszerowane sałatką
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
barbara.tt
![Pomidory faszerowane sałatką](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699975877074.jpeg&w=3840&q=75)
0
3 / 3
16
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
6 porcji
Składniki
6 szt. pomidor
100 g szynka drobiowa
1 szt. jajko
100 g groszek konserwowy
60 g makaron lubella jajeczna ryż
2 szt. ogórki konserwowe krakus
100 g papryka czerwona
20 g parmezan
50 g por
1 szczyp. świeża bazylia
1 szczyp. świeży koperek
1 szczyp. szczypiorek
1.50 łyżka majonez
1 szczyp. sól, pieprz
1 pęcz. sałata karbowana
4 szt. pomidory koktajlowe
Przygotowanie
Makaron w kształcie ryżu gotuję według instrukcji na opakowaniu.
W drobną kostkę kroimy: szynkę drobiową, jajko, paprykę, ogórki i pora. Zioła siekamy na drobno (zostawiamy trochę do dekoracji). Parmezan ścieramy na tarce na drobnych oczkach. Przekładamy do miski dodajemy majonez, doprawiamy solą i pieprzem i odstawiamy na minimum godzinę.
Pomidory myjemy, obcinamy im ostrożnie wierzchołki i wydrążamy środek. Następnie napełniamy wydrążone pomidory.
Na półmisku układamy liście sałaty karbowanej i układamy gotowe pomidory. Dekorujemy listkami bazylii i pomidorkami koktajlowymi.