Pomidory faszerowane sałatką
barbara.tt
0
3 / 3
16
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
6 porcji
Składniki
6 szt. pomidor
100 g szynka drobiowa
1 szt. jajko
100 g groszek konserwowy
60 g makaron lubella jajeczna ryż
2 szt. ogórki konserwowe krakus
100 g papryka czerwona
20 g parmezan
50 g por
1 szcz. świeża bazylia
1 szcz. świeży koperek
1 szcz. szczypiorek
1.50 łyżka majonez
1 szcz. sól, pieprz
1 pęcz. sałata karbowana
4 szt. pomidory koktajlowe
Przygotowanie
Makaron w kształcie ryżu gotuję według instrukcji na opakowaniu.
W drobną kostkę kroimy: szynkę drobiową, jajko, paprykę, ogórki i pora. Zioła siekamy na drobno (zostawiamy trochę do dekoracji). Parmezan ścieramy na tarce na drobnych oczkach. Przekładamy do miski dodajemy majonez, doprawiamy solą i pieprzem i odstawiamy na minimum godzinę.
Pomidory myjemy, obcinamy im ostrożnie wierzchołki i wydrążamy środek. Następnie napełniamy wydrążone pomidory.
Na półmisku układamy liście sałaty karbowanej i układamy gotowe pomidory. Dekorujemy listkami bazylii i pomidorkami koktajlowymi.