0

Składniki

1 Szczypta
sól
1 Szczypta
pieprz
1 Łyżeczka
Maggi
0.75 Szklanki
śmietana
4 Sztuki
pomidor
2 Sztuki
jaja kurze całe
1 Sztuka
czosnek
1 Łyżka
nać pietruszki
10 Dekagramów
Kuskus
20 Dekagramów
Szynka wędzona
2 Dekagramy
ser żółty
2 Dekagramy
masło
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Pomidory ściąć z góry i wydrążyć, posolić wewnątrz. Kuskus wsypać do salaterki, zalać wrzątkiem i z maggi. Odczekać aż wchłonie wodę.
  2. Rozdrobnić widelcem. Szynkę pokroić i wymieszać z pokrojonymi jajami, zgniecionym czosnkiem, kuskusem, śmietaną, natką. Przyprawić do smaku.
  3. Napełnić pomidory i włożyć do naczynia żaroodpornego. Posypać serem, położyć na wierzch kawałeczek masła. Przykryć ściętym czubkiem pomidora. Zapiekać 15 min.

Opis

Przepis znalazłem w serwisie kulinarnym pychotka.Pl

Podobne przepisy

Quiche z grillowanym łososiem i brokułami

Łatwy Do 3 godz
Quiche z grillowanym łososiem i brokułami

Cannelloni z groszkiem

Średni Do 1 godz
Cannelloni z groszkiem

Cannelloni ze szpinakiem

Łatwy Do 1 godz
Cannelloni ze szpinakiem

Kokardki z cukinią i łososiem

Łatwy Do 40 min
Kokardki z cukinią i łososiem

Łosoś saute z ogórkiem

Łatwy Do 1 godz
Łosoś saute z ogórkiem

Makaron z pomidorami

Średni Do 1 godz
Makaron z pomidorami

Makaron zapiekany z pomidorami

Łatwy Do 1 godz
Makaron zapiekany z pomidorami

Muszelki w sosie pieczarkowo-śmietanowym

Łatwy Do 40 min
Muszelki w sosie pieczarkowo-śmietanowym

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!