Pomidory faszerowane kuskusem
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Pomidory faszerowane kuskusem](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699975739801.jpeg&w=3840&q=75)
Przepis znalazłem w serwisie kulinarnym pychotka.Pl
0
0 / 0
Przepis znalazłem w serwisie kulinarnym pychotka.Pl
12
Składniki
15 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz
1 łyżecz. maggi
0.75 szkl. śmietana
4 szt. pomidor
2 szt. jaja kurze całe
1 szt. czosnek
1 łyżka nać pietruszki
10 dag. kuskus
20 dag. szynka wędzona
2 dag. ser żółty
2 dag. masło
Przygotowanie
Pomidory ściąć z góry i wydrążyć, posolić wewnątrz. Kuskus wsypać do salaterki, zalać wrzątkiem i z maggi. Odczekać aż wchłonie wodę.
Rozdrobnić widelcem. Szynkę pokroić i wymieszać z pokrojonymi jajami, zgniecionym czosnkiem, kuskusem, śmietaną, natką. Przyprawić do smaku.
Napełnić pomidory i włożyć do naczynia żaroodpornego. Posypać serem, położyć na wierzch kawałeczek masła. Przykryć ściętym czubkiem pomidora. Zapiekać 15 min.