Pomidory faszerowane kurczakiem i serem feta

m7
Pomidory faszerowane kurczakiem i serem feta

2

0 / 0

8

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

4 szt. pomidor

1 szt. filet z kurczaka

1 kost. ser feta

1 szt. czosnek

1 łyżka bazylia

1 łyżka zioła prowansalskie

1 szcz. sól, pieprz

2 łyżka olej

Przygotowanie


1

Filet z kurczaka kroimy w kosteczkę i podsmażamy na patelni. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i doprawiamy bazylią, solą, pieprzem oraz ziołami prowansalskimi.

2

W tym czasie ścinamy góry z naszych pomidorów i za pomocą łyżki lub noża wydrążamy miąższ. Do kurczaka dodajemy wydrążony miąższ i dusimy przez chwilkę. Ser feta kroimy w kostkę. Nadziewamy pomidory kurczakiem, do każdego wkładamy po kilka kostek fety.

3

Przykrywamy pomidory ściętymi wcześniej górami. Wkładamy do wysmarowanego olejem naczynia żaroodpornego. Pieczemy ok.25 minut w temp. 180 stopni. Takie pomidory są świetne jako przekąska lub lekka kolacja.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły