Pomidory faszerowane kurczakiem i serem feta
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Pomidory faszerowane kurczakiem i serem feta](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699977303891.jpeg&w=3840&q=75)
2
0 / 0
8
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
4 szt. pomidor
1 szt. filet z kurczaka
1 kostka ser feta
1 szt. czosnek
1 łyżka bazylia
1 łyżka zioła prowansalskie
1 szczyp. sól, pieprz
2 łyżka olej
Przygotowanie
Filet z kurczaka kroimy w kosteczkę i podsmażamy na patelni. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i doprawiamy bazylią, solą, pieprzem oraz ziołami prowansalskimi.
W tym czasie ścinamy góry z naszych pomidorów i za pomocą łyżki lub noża wydrążamy miąższ. Do kurczaka dodajemy wydrążony miąższ i dusimy przez chwilkę. Ser feta kroimy w kostkę. Nadziewamy pomidory kurczakiem, do każdego wkładamy po kilka kostek fety.
Przykrywamy pomidory ściętymi wcześniej górami. Wkładamy do wysmarowanego olejem naczynia żaroodpornego. Pieczemy ok.25 minut w temp. 180 stopni. Takie pomidory są świetne jako przekąska lub lekka kolacja.