0

Składniki

1 Szczypta
sól
1 Szczypta
pieprz
1 Szczypta
papryka słodka
300 Gramów
boczek wędzony
1 Szklanka
ryż
0.75 Szklanki
woda
0.5 Sztuki
fasola czerwona konserwowa
0.5 Sztuki
groszek zielony konserwowy
2 Sztuki
seler naciowy
1 Sztuka
Czerwona cebula
1 Sztuka
Papryczka chili
0.5 Sztuki
papryka zielona
2 Sztuki
czosnek
1 Sztuka
Puszka pomidorów
1 Sztuka
nać pietruszki
1 Sztuka
Bazylia świeża
0.5 Sztuki
Limonka
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Ryż wsypujemy na rozgrzaną patelnie, chwilę prażymy,
  2. Pomidory miksujemy z czosnkiem i połową posiekanej papryczki chili, wlewamy do ryżu razem z wodą, solimy, przykrywamy i dusimy przez ok. 20 min od czasu do czasu mieszając,
  3. Przed końcem duszenia dodajemy pieprz, pokrojoną natkę pietruszki i bazylie,
  4. Boczek kroimy w dużą kostkę, podsmażamy na patelni aż się zrumieni,
  5. Cebulę kroimy w piórka, papryki w kostkę, seler w półksiężyce,
  6. Dodajemy warzywa do boczku razem z warzywami z puszki,
  7. Dodajemy sól, pieprz, paprykę słodką i sok z limonki, chwilę smażymy,
  8. Na ryżu układamy boczek z warzywami.

Opis

Pikantne danie na szybki obiad:) ugotowałam je gdy miałam mało czasu, a zbliżała się pora obiadowa

Podobne przepisy

Fantazja szparagowa

Przepis
Łatwy Do 40 min
Fantazja szparagowa

Kokardki z cukinią

Przepis
Łatwy Do 40 min
Kokardki z cukinią

Pełnoziarniste spaghetti carbonara

Przepis
Średni Do 40 min
Pełnoziarniste spaghetti carbonara

Spaghetti z czosnkiem i chili

Przepis
Łatwy Do 15 min
Spaghetti z czosnkiem i chili

Zapiekane skrzydełka z ryżem

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Zapiekane skrzydełka z ryżem

Diabelskie Spaghetti

Przepis
Łatwy Do 40 min
Diabelskie Spaghetti

Fale w groszku

Przepis
Łatwy Do 40 min
Fale w groszku

Gulasz wołowy

Przepis
Średni Do 2 godz
Gulasz wołowy

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!