Pomidorowy makaron na ostro z dodatkiem ketchupu
kontakt_2
Masz ochotę na włoską ucztę? Co powiesz na błyskawiczne spaghetti z odrobiną pikanterii? Skąd ten ostry posmak? Zapytasz? Odpowiedzią Pani Pikantnej jest ketchup Kotlin z piekła rodem. Naszym zdaniem to idealny dodatek do Twojego sosu.
1
0 / 0
Masz ochotę na włoską ucztę? Co powiesz na błyskawiczne spaghetti z odrobiną pikanterii? Skąd ten ostry posmak? Zapytasz? Odpowiedzią Pani Pikantnej jest ketchup Kotlin z piekła rodem. Naszym zdaniem to idealny dodatek do Twojego sosu.
11
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
500 g mięso mielone
1 szt. cebula
1 łyżka oliwa z oliwek
500 g pomidory krojone łowicz
1 łyżecz. cukier
1 łyżecz. ocet
3 szczyp. suszony tymianek
1 łyżecz. suszone oregano
1 łyżecz. suszona bazylia
100 g makaron pióra lubella
5 łyżka ketchup kotlin z piekła rodem extra hot
Przygotowanie
Ugotuj swój ulubiony makaron.
Przygotowując sos: cebulkę pokrój w drobną kosteczkę i usmaż na oliwie. Kiedy cebula się zarumieni, dodaj do niej mięso mielone. Dopraw solą i pieprzem do smaku. Smaż tak długo, aż mięso będzie gotowe.
Do osobnego garnka wlej pomidory z puszki, dodaj cukier, ocet i zioła. Dodaj 4 łyżki ketchupu Kotlin z piekła rodem. Zblenduj całość. Sos dolej do mięsa i podgrzewaj, aż do zagotowania.
Sos spaghetti na bazie ketchupu gotowy! Podaj go z ulubionym makaronem. Możesz oprószyć go startym parmezanem i listkami świeżej bazylii