Pomidorowy makaron na ostro z dodatkiem ketchupu

kontakt_2
Pomidorowy makaron na ostro z dodatkiem ketchupu

1

0 / 0

Masz ochotę na włoską ucztę? 
 Co powiesz na błyskawiczne spaghetti z odrobiną pikanterii?
 Skąd ten ostry posmak? Zapytasz? Odpowiedzią Pani Pikantnej jest ketchup Kotlin z piekła rodem. Naszym zdaniem to idealny dodatek do Twojego sosu.

11

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

500 g mięso mielone

1 szt. cebula

1 łyżka oliwa z oliwek

500 g pomidory krojone łowicz

1 łyżeczka cukier

1 łyżeczka ocet

3 szcz. suszony tymianek

1 łyżeczka suszone oregano

1 łyżeczka suszona bazylia

100 g makaron pióra lubella

5 łyżka ketchup kotlin z piekła rodem extra hot

Przygotowanie


1

Ugotuj swój ulubiony makaron.

2

Przygotowując sos: cebulkę pokrój w drobną kosteczkę i usmaż na oliwie. Kiedy cebula się zarumieni, dodaj do niej mięso mielone. Dopraw solą i pieprzem do smaku. Smaż tak długo, aż mięso będzie gotowe.

3

Do osobnego garnka wlej pomidory z puszki, dodaj cukier, ocet i zioła. Dodaj 4 łyżki ketchupu Kotlin z piekła rodem. Zblenduj całość. Sos dolej do mięsa i podgrzewaj, aż do zagotowania.

4

Sos spaghetti na bazie ketchupu gotowy! Podaj go z ulubionym makaronem. Możesz oprószyć go startym parmezanem i listkami świeżej bazylii

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły