Pomidorowy makaron na ostro z dodatkiem ketchupu

kontakt_2
Pomidorowy makaron na ostro z dodatkiem ketchupu

0

5 / 1

Masz ochotę na włoską ucztę? 
 Co powiesz na błyskawiczne spaghetti z odrobiną pikanterii?
 
Skąd ten ostry posmak? Zapytasz? Odpowiedzią Pani Pikantnej jest ketchup Kotlin z piekła rodem. Naszym zdaniem to idealny dodatek do Twojego sosu.

11

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

500 g mięso mielone

1 szt. cebula

1 łyżka oliwa z oliwek

2 puszka pomidory krojone łowicz

1 łyżecz. cukier

1 łyżka ocet

1 łyżecz. tymianek

1 łyżecz. oregano

1 łyżecz. suszona bazylia

5 łyżka ketchup kotlin z piekła rodem extra hot

200 g makaron penne

Przygotowanie


1

Ugotuj makaron w lekko osolonej wodzie.

2

Aby przygotować sos cebulkę pokrój w drobną kosteczkę i usmaż na oliwie. Kiedy cebula się zarumieni, dodaj do niej mięso mielone. Dopraw solą i pieprzem do smaku. Smaż tak długo, aż mięso będzie gotowe.

3

Do osobnego garnka wlej pomidory z puszki, dodaj cukier, ocet i zioła. Dodaj 5 łyżek ketchupu Kotlin z piekła rodem. Zblenduj całość. Sos dolej do mięsa i podgrzewaj, aż do zagotowania

4

Podaj go z makaronem penne. Możesz oprószyć go startym parmezanem i listkami świeżej bazylii.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

918

kcal

Białka

71

gram

Węglowodany

46

gram

Tłuszcze

47

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły