Pomidorowy makaron na ostro z dodatkiem ketchupu

kontakt_2
Pomidorowy makaron na ostro z dodatkiem ketchupu

0

5 / 1

Masz ochotę na włoską ucztę? 
 Co powiesz na błyskawiczne spaghetti z odrobiną pikanterii?
 
Skąd ten ostry posmak? Zapytasz? Odpowiedzią Pani Pikantnej jest ketchup Kotlin z piekła rodem. Naszym zdaniem to idealny dodatek do Twojego sosu.

11

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

500 g mięso mielone

1 szt. cebula

1 łyżka oliwa z oliwek

2 pusz. pomidory krojone łowicz

1 łyżeczka cukier

1 łyżka ocet

1 łyżeczka tymianek

1 łyżeczka oregano

1 łyżeczka suszona bazylia

5 łyżka ketchup kotlin z piekła rodem extra hot

200 g makaron penne

Przygotowanie


1

Ugotuj makaron w lekko osolonej wodzie.

2

Aby przygotować sos cebulkę pokrój w drobną kosteczkę i usmaż na oliwie. Kiedy cebula się zarumieni, dodaj do niej mięso mielone. Dopraw solą i pieprzem do smaku. Smaż tak długo, aż mięso będzie gotowe.

3

Do osobnego garnka wlej pomidory z puszki, dodaj cukier, ocet i zioła. Dodaj 5 łyżek ketchupu Kotlin z piekła rodem. Zblenduj całość. Sos dolej do mięsa i podgrzewaj, aż do zagotowania

4

Podaj go z makaronem penne. Możesz oprószyć go startym parmezanem i listkami świeżej bazylii.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły