0

Składniki

500 Gramów
mięso mielone
1 Sztuka
cebula
1 Łyżka
oliwa z oliwek
2 Puszki
pomidory w puszce
1 Łyżeczka
cukier
1 Łyżka
ocet
1 Łyżeczka
tymianek
1 Łyżeczka
oregano
1 Łyżeczka
Suszona bazylia
5 Łyżek
ingridient
Ketchup Kotlin Z piekła rodem Extra Hot
200 Gramów
Makaron penne
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Ugotuj makaron w lekko osolonej wodzie.
  2. Aby przygotować sos cebulkę pokrój w drobną kosteczkę i usmaż na oliwie. Kiedy cebula się zarumieni, dodaj do niej mięso mielone. Dopraw solą i pieprzem do smaku. Smaż tak długo, aż mięso będzie gotowe.
  3. Do osobnego garnka wlej pomidory z puszki, dodaj cukier, ocet i zioła. Dodaj 5 łyżek ketchupu Kotlin z piekła rodem. Zblenduj całość. Sos dolej do mięsa i podgrzewaj, aż do zagotowania
  4. Podaj go z makaronem penne. Możesz oprószyć go startym parmezanem i listkami świeżej bazylii.

Opis

Masz ochotę na włoską ucztę? 
 Co powiesz na błyskawiczne spaghetti z odrobiną pikanterii?
 
Skąd ten ostry posmak? Zapytasz? Odpowiedzią Pani Pikantnej jest ketchup Kotlin z piekła rodem. Naszym zdaniem to idealny dodatek do Twojego sosu.

Podobne przepisy

Pomidorowy makaron na ostro z dodatkiem ketchupu

Łatwy Do 40 min
Pomidorowy makaron na ostro z dodatkiem ketchupu

Kukurydziane tacos z serem, warzywami i ketchupową salsą

Średni Do 1 godz
Kukurydziane tacos z serem, warzywami i ketchupową salsą

Fantazja szparagowa

Łatwy Do 40 min
Fantazja szparagowa

Ketchupowe klopsy z mięsa mielonego z indyka

Łatwy Do 1 godz
Ketchupowe klopsy z mięsa mielonego z indyka

Lasagne

Średni Do 1 godz
Lasagne

Spaghetti napoletana

Łatwy Do 1 godz
Spaghetti napoletana

Czosnkowa karkówka z ziemniakami na ostro pieczona w ketchup...

Łatwy Do 2 godz
Czosnkowa karkówka z ziemniakami na ostro pieczona w ketchup...

Gołąbki bez zawijania w sosie pomidorowym

Średni Do 1,5 godz
Gołąbki bez zawijania w sosie pomidorowym

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!