Pomidorówka z makaronem
tyna
Pomidorówka to królowa zup. Jest pożywna, aromatyczna i można podać ją z makaronem, ryżem lub kluseczkami.
0
0 / 0
Pomidorówka to królowa zup. Jest pożywna, aromatyczna i można podać ją z makaronem, ryżem lub kluseczkami.
9
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
2 puszka pomidory krojone łowicz
1 szczyp. sól, pieprz
1 szt. makaron nitki cięte lubella nr 49
1 szt. marchew
1 szt. korzeń pietruszki
1 szt. udko z kurczaka
2 szt. liść laurowy
3 szt. ziele angielskie
0.50 szt. seler
Przygotowanie
Na udku z kury i warzywach (marchew, seler, korzeń pietruszki) gotować bulion. Dodać ziele angielskie i liść laurowy.
Bulion gotować powoli, około godziny. W tym czasie podsmażyć na patelni, na łyżce oliwy pomidory z puszki, aż aromat pomidorów rozejdzie się po całym domu.
Gdy pomidory nieco ostygną, zmiksować je i wlać do zupy.
Doprawić solą, pieprzem i maggi.
Podawać z makaronem, najlepiej z nitkami.