Pomidorówka z makaronem

tyna
Pomidorówka z makaronem

0

0 / 0

Pomidorówka to królowa zup. Jest pożywna, aromatyczna i można podać ją z makaronem, ryżem lub kluseczkami.

9

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

2 pusz. pomidory krojone łowicz

1 szcz. sól, pieprz

1 szt. makaron nitki cięte lubella nr 49

1 szt. marchew

1 szt. korzeń pietruszki

1 szt. udko z kurczaka

2 szt. liść laurowy

3 szt. ziele angielskie

0.50 szt. seler

Przygotowanie


1

Na udku z kury i warzywach (marchew, seler, korzeń pietruszki) gotować bulion. Dodać ziele angielskie i liść laurowy.

2

Bulion gotować powoli, około godziny. W tym czasie podsmażyć na patelni, na łyżce oliwy pomidory z puszki, aż aromat pomidorów rozejdzie się po całym domu.

3

Gdy pomidory nieco ostygną, zmiksować je i wlać do zupy.

4

Doprawić solą, pieprzem i maggi.

5

Podawać z makaronem, najlepiej z nitkami.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły