Pomidorowe Grzebyki
m7
Pomidorowe grzybki - bardzo szybko się je robi, a jeszcze szybciej znikają z talerza;)
Wartości odżywcze na porcję
Energia
234
kcal
Białka
5
gram
Węglowodany
7
gram
Tłuszcze
20
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Pomidorowe grzybki - bardzo szybko się je robi, a jeszcze szybciej znikają z talerza;)
4
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
7 porcji
Składniki
1 szczyp. sól, pieprz
7 szt. pomidor
4 szt. jaja kurze całe
7 łyżka majonez
Przygotowanie
Jajka ugotować, ostudzić, obrać ze skorupki, pokroić w plastry. Pomidorki umyć, naciąć w 3-4 miejscach, włożyć w każdą przegrodę po plasterku jajka, doprawić.
Przed podaniem każdego grzybka obsmarować z góry majonezem, przyozdobić natką pietruszki.