Pomidorowe bułeczki
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Pomidorowe bułeczki](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699977609301.jpeg&w=3840&q=75)
Pomidorowe bułeczki są bardzo smaczne...
2
0 / 0
Pomidorowe bułeczki są bardzo smaczne...
10
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
3 szczyp. sól
2 szczyp. pieprz
5 szczyp. bazylia
1 łyżecz. olej
4 szt. kajzerki
2 szt. pomidor
1 szt. cebula
4 szt. jaja kurze całe
1 łyżka masło
4 łyżka mleko
Przygotowanie
Z bułek odkrawamy wierzchy i wyjmujemy miąższ.
Wkładamy go do miseczki i zalewamy mlekiem.
Wydrążone bułki smarujemy cienko masłem na zewnątrz i od wewnątrz.
Cebulę pokrojoną kostkę i smażymy na oleju, a gdy się zeszkli, dodajemy pokrojone pomidory.
Chwilę smażymy, dodajemy namoczony miąższ z bułek i dusimy, aż powstanie gęsta masa.
Masą pomidorową nadziewamy bułki, w nadzieniu robimy dołek, wbijamy jajko i posypujemy przyprawami.
Bułki wstawiamy na 10 minut do piekarnika rozgrzanego do 160-170 stopni C. Białko powinno się ściąć, a bułki zrumienić.