Pomidorowe bułeczki

m7
Pomidorowe bułeczki

2

0 / 0

Pomidorowe bułeczki są bardzo smaczne...

10

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

3 szczyp. sól

2 szczyp. pieprz

5 szczyp. bazylia

1 łyżecz. olej

4 szt. kajzerki

2 szt. pomidor

1 szt. cebula

4 szt. jaja kurze całe

1 łyżka masło

4 łyżka mleko

Przygotowanie


1

Z bułek odkrawamy wierzchy i wyjmujemy miąższ.

2

Wkładamy go do miseczki i zalewamy mlekiem.

3

Wydrążone bułki smarujemy cienko masłem na zewnątrz i od wewnątrz.

4

Cebulę pokrojoną kostkę i smażymy na oleju, a gdy się zeszkli, dodajemy pokrojone pomidory.

5

Chwilę smażymy, dodajemy namoczony miąższ z bułek i dusimy, aż powstanie gęsta masa.

6

Masą pomidorową nadziewamy bułki, w nadzieniu robimy dołek, wbijamy jajko i posypujemy przyprawami.

7

Bułki wstawiamy na 10 minut do piekarnika rozgrzanego do 160-170 stopni C. Białko powinno się ściąć, a bułki zrumienić.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

334

kcal

Białka

13

gram

Węglowodany

40

gram

Tłuszcze

13

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły