0

Składniki

2.5 Litra
woda
1 Sztuka
Ćwiartka kurczaka
2 Sztuki
Marchewka
1 Sztuka
cebula
1 Sztuka
korzeń pietruszki
1 Sztuka
por
0.3 Sztuki
Seler korzeń
4 Łyżki
200 Gramów
kwaśna śmietana 18%
1 Sztuka
sól, pieprz
1 Sztuka
liść laurowy
1 Pęczek
Natka pietruszki
1 Opakowanie
ingridient
makaron Lubella świdry
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Makaron ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu.
  2. Mięso opłukać pod bieżącą wodą, włożyć do garnka, zalać zimną wodą i zagotować na większym ogniu.
  3. Po zagotowaniu mięsa, zebrać łyżką powstały na powierzchni osad.
  4. Zmniejszyć ogień do minimum i gotować na małym ogniu przez około pół godziny.
  5. Marchewki, pietruszkę, por(tylko biała część), cebulę oraz seler umyć i obrać. Następnie pokroić w słupki, a cebulę przeciąć na pół. Przygotowaną włoszczyznę oraz przyprawy dodać do gotującego się wywaru i gotować przez następne 30 minut.
  6. Wyjąć mięso, dodać koncentrat pomidorowy i zagotować.
  7. Do miseczki wlać śmietanę, dodać kilka łyżek zupy i dokładnie wymieszać.
  8. Tak przygotowaną śmietanę dodać do zupy i wymieszać. Przez chwilę gotować. Zupę doprawić solą i pieprzem. Podawać z makaronem.

Podobne przepisy

Domowy rosół staropolski

Przepis
Łatwy Ponad 3 godz
Domowy rosół staropolski

Zupa chłopska

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Zupa chłopska

Rosół tradycyjny

Przepis
Średni Do 3 godz
Rosół tradycyjny

Zupa borowikowa z łazankami

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Zupa borowikowa z łazankami

Krupnik na żeberkach

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Krupnik na żeberkach

Zupa porowa z ziemniakami i chrzanem

Przepis
Średni Do 1 godz
Zupa porowa z ziemniakami i chrzanem

Szybka zupa pieczarkowa

Przepis
Łatwy Do 40 min
Szybka zupa pieczarkowa

Barszcz biały z grzybkami

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Barszcz biały z grzybkami

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!