Pomidorowa zabielana

maspexdigital
Pomidorowa zabielana

0

0 / 0

Klasyczna zupa pomidorowa zabielana to zawsze dobry pomysł na zupę.

13

Składniki

90 min

Przygotowanie

Składniki


1 porcja

Składniki

2.50 l woda

1 szt. ćwiartka kurczaka

2 szt. marchewka

1 szt. cebula

1 szt. korzeń pietruszki

1 szt. por

0.30 szt. seler korzeń

4 łyżka koncentrat pomidorowy łowicz

200 g kwaśna śmietana 18%

1 szt. sól, pieprz

1 szt. liść laurowy

1 pęcz. natka pietruszki

1 opak. makaron lubella świdry

Przygotowanie


1

Makaron ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu.

2

Mięso opłukać pod bieżącą wodą, włożyć do garnka, zalać zimną wodą i zagotować na większym ogniu.

3

Po zagotowaniu mięsa, zebrać łyżką powstały na powierzchni osad.

4

Zmniejszyć ogień do minimum i gotować na małym ogniu przez około pół godziny.

5

Marchewki, pietruszkę, por (tylko biała część), cebulę oraz seler umyć i obrać. Następnie pokroić w słupki, a cebulę przeciąć na pół. Przygotowaną włoszczyznę oraz przyprawy dodać do gotującego się wywaru i gotować przez następne 30 minut.

6

Wyjąć mięso, dodać koncentrat pomidorowy i zagotować.

7

Do miseczki wlać śmietanę, dodać kilka łyżek zupy i dokładnie wymieszać.

8

Tak przygotowaną śmietanę dodać do zupy i wymieszać. Przez chwilę gotować. Zupę doprawić solą i pieprzem. Podawać z makaronem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły