0

Składniki

200 Mililitrów
pomidory w puszce
200 Mililitrów
przecier pomidorowy
1 Szczypta
sól, pieprz
1 Pęczek
Pietruszka zielona
1 Sztuka
1 Sztuka
udko z kurczaka
1 Sztuka
pietruszka
1 Sztuka
marchew
0.5 Sztuki
seler
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Obierz warzywa. Udko umieść w naczyniu z wodą. Gotuj przez 15 min, nie doprowadzając do wrzenia.
  2. Dodaj warzywa i gotuj na małym ogniu. Osobno ugotuj makaron, a następnie odcedź.
  3. Rosół przelej przez sitko tak, aby pozostał wywar. Dodaj pomidory i przecier. Gotuj na małym ogniu przez 30 min.
  4. Podawaj z makaronem.

Opis

Bo w domu najsmaczniej ;)

Podobne przepisy

Tradycyjna ryba po grecku na bazie ketchupu

Średni Do 1,5 godz
Tradycyjna ryba po grecku na bazie ketchupu

Chrupiąca golonka z warzywnego bulioniu w ketchupowej maryna...

Średni Do 2 godz
Chrupiąca golonka z warzywnego bulioniu w ketchupowej maryna...

Gulasz z dzika z kluseczkami

Łatwy Ponad 3 godz
Gulasz z dzika z kluseczkami

Kociołek warzywny

Łatwy Do 40 min
Kociołek warzywny

Kotleciki rybne z sosem koperkowym

Łatwy Do 40 min
Kotleciki rybne z sosem koperkowym

Kotleciki z kaszy jęczmiennej

Łatwy Do 40 min
Kotleciki z kaszy jęczmiennej

Kukurydziane tacos z serem, warzywami i ketchupową salsą

Średni Do 1 godz
Kukurydziane tacos z serem, warzywami i ketchupową salsą

Makaron Lubella Wstążki z długo pieczonym boczkiem i sosem b...

Trudny Ponad 3 godz
Makaron Lubella Wstążki z długo pieczonym boczkiem i sosem b...

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!