Pomidorowa z zacierką

goodfoodlover
Pomidorowa z zacierką

1

0 / 0

Zupa z niezliczoną liczba fanów - klasyczna, domowa pomidorowa. Można jeść nie tylko w poniedziałki! Prosty przepis, który wykonasz bez problemu w ciągu godziny. Gwarantujemy, że będzie zajadać się nim cała rodzina!

9

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

200 pomidory krojone łowicz

200 przecier pomidorowy łowicz

1 szczyp. sól, pieprz

1 pęcz. pietruszka zielona

1 szt. makaron lubella jajeczna zacierka

1 szt. udko z kurczaka

1 szt. pietruszka

1 szt. marchew

0.50 szt. seler

Przygotowanie


1

Obierz warzywa. Udko umieść w naczyniu z wodą. Gotuj przez 15 min, nie doprowadzając do wrzenia.

2

Dodaj warzywa i gotuj na małym ogniu. Osobno ugotuj makaron, a następnie odcedź.

3

Rosół przelej przez sitko tak, aby pozostał wywar. Dodaj pomidory i przecier. Gotuj na małym ogniu przez 30 min.

4

Podawaj z makaronem.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

109

kcal

Białka

10

gram

Węglowodany

9

gram

Tłuszcze

3

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły