0

Składniki

200 Mililitrów
pomidory w puszce
200 Mililitrów
przecier pomidorowy
1 Szczypta
sól, pieprz
1 Pęczek
Pietruszka zielona
1 Sztuka
1 Sztuka
udko z kurczaka
1 Sztuka
pietruszka
1 Sztuka
marchew
0.5 Sztuki
seler
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Obierz warzywa. Udko umieść w naczyniu z wodą. Gotuj przez 15 min, nie doprowadzając do wrzenia.
  2. Dodaj warzywa i gotuj na małym ogniu. Osobno ugotuj makaron, a następnie odcedź.
  3. Rosół przelej przez sitko tak, aby pozostał wywar. Dodaj pomidory i przecier. Gotuj na małym ogniu przez 30 min.
  4. Podawaj z makaronem.

Opis

Bo w domu najsmaczniej ;)

Podobne przepisy

Rosół z cielęciną

Przepis
Średni Do 3 godz
Rosół z cielęciną

Tradycyjna ryba po grecku na bazie ketchupu

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Tradycyjna ryba po grecku na bazie ketchupu

Ryba po grecku z pysznymi warzywami

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Ryba po grecku z pysznymi warzywami

Pieczone warzywa z sosem chrzanowym

Przepis
Łatwy Do 15 min
Pieczone warzywa z sosem chrzanowym

Wstążki z duszoną wołowiną i selerem

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Wstążki z duszoną wołowiną i selerem

Indycze golonki duszone z cebulą

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Indycze golonki duszone z cebulą

Gulasz z dzika z kluseczkami

Przepis
Łatwy Ponad 3 godz
Gulasz z dzika z kluseczkami

Ogórkowa z nutą koperku

Przepis
Łatwy Do 40 min
Ogórkowa z nutą koperku

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!