0

Składniki

500 Mililitrów
ingridient
Przecier pomidorowy Łowicz
250 Mililitrów
Sok pomarańczowy
1 Sztuka
cebula
130 Gramów
masło
0.25 Łyżeczki
soda oczyszczona
1 Szczypta
sól, pieprz
0.5 Szklanki
Orzechy nerkowca
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Cebulę obierz i pokrój w piórka. W garnku rozpuść masło i podsmaż na nim cebulę. Dodaj przecier pomidorowy i gotuj przez kilka minut.
  2. Wyciśnij sok z pomarańczy. Wsyp do zupy sodę i dokładnie wymieszaj. Następnie wlej sok pomarańczowy i dopraw solą i pieprzem.
  3. Gorącą zupę zblenduj na gładki krem. Wierzch zupy posyp prażonymi na suchej patelni nerkowcami. Możesz dodać do zupy przed podaniem odrobinę śmietany.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Strefa Świąt

BRAND BOX

Skomentuj przepis!