Pomidorowa z twistem pomarańczowym

maspexdigital
Pomidorowa z twistem pomarańczowym

0

5 / 1

Przepis na zupę pomidorową z sokiem pomarańczowym. Brzmi ciekawie? Smakuje jeszcze lepiej! Przygotuj przecier pomidorowy, sok pomarańczowy, cebulę, masło, sodę, przyprawy, orzechy i przyrządź niezwykłą zupę, która na zawsze zmieni obraz tradycyjnej zupy pomidorowej.

7

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

500 przecier pomidorowy łowicz

250 sok pomarańczowy

1 szt. cebula

130 g masło

0.25 łyżeczka soda oczyszczona

1 szcz. sól, pieprz

0.50 szkl. orzechy nerkowca

Przygotowanie


1

Cebulę obierz i pokrój w piórka. W garnku rozpuść masło i podsmaż na nim cebulę. Dodaj przecier pomidorowy i gotuj przez kilka minut.

2

Wyciśnij sok z pomarańczy. Wsyp do zupy sodę i dokładnie wymieszaj. Następnie wlej sok pomarańczowy i dopraw solą i pieprzem.

3

Gorącą zupę zblenduj na gładki krem. Wierzch zupy posyp prażonymi na suchej patelni nerkowcami. Możesz dodać do zupy przed podaniem odrobinę śmietany.

Wideo z przygotowania przepisu

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły