0

Składniki

500 Mililitrów
ingridient
Przecier pomidorowy Łowicz
250 Mililitrów
sok pomarańczowy
1 Sztuka
cebula
130 Gramów
masło
0.25 Łyżeczki
soda oczyszczona
1 Szczypta
sól, pieprz
0.5 Szklanki
Orzechy nerkowca
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Cebulę obierz i pokrój w piórka. W garnku rozpuść masło i podsmaż na nim cebulę. Dodaj przecier pomidorowy i gotuj przez kilka minut.
  2. Wyciśnij sok z pomarańczy. Wsyp do zupy sodę i dokładnie wymieszaj. Następnie wlej sok pomarańczowy i dopraw solą i pieprzem.
  3. Gorącą zupę zblenduj na gładki krem. Wierzch zupy posyp prażonymi na suchej patelni nerkowcami. Możesz dodać do zupy przed podaniem odrobinę śmietany.

Podobne przepisy

Krem z pora z jajkiem w koszulce

Łatwy Do 1 godz
Krem z pora z jajkiem w koszulce

Zupa grzybowa z makaronem muszelki

Średni Do 1 godz
Zupa grzybowa z makaronem muszelki

Zupa pomidorowa z kukurydzą i makaronem krajanką

Średni Do 1 godz
Zupa pomidorowa z kukurydzą i makaronem krajanką

Imbirowy krem z pieczonych ziemniaków

Łatwy Do 1,5 godz
Imbirowy krem z pieczonych ziemniaków

Kółeczka w groszki

Łatwy Do 40 min
Kółeczka w groszki

Pomidorowa z piekarnika

Łatwy Do 40 min
Pomidorowa z piekarnika

Pomidorowa zabielana

Średni Do 1,5 godz
Pomidorowa zabielana

Rosół

Średni Do 1 godz
Rosół

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!