Pomidorowa z twistem pomarańczowym
maspexdigital
Przepis na zupę pomidorową z sokiem pomarańczowym. Brzmi ciekawie? Smakuje jeszcze lepiej! Przygotuj przecier pomidorowy, sok pomarańczowy, cebulę, masło, sodę, przyprawy, orzechy i przyrządź niezwykłą zupę, która na zawsze zmieni obraz tradycyjnej zupy pomidorowej.
0
5 / 1
Przepis na zupę pomidorową z sokiem pomarańczowym. Brzmi ciekawie? Smakuje jeszcze lepiej! Przygotuj przecier pomidorowy, sok pomarańczowy, cebulę, masło, sodę, przyprawy, orzechy i przyrządź niezwykłą zupę, która na zawsze zmieni obraz tradycyjnej zupy pomidorowej.
7
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
500 przecier pomidorowy łowicz
250 sok pomarańczowy
1 szt. cebula
130 g masło
0.25 łyżeczka soda oczyszczona
1 szcz. sól, pieprz
0.50 szkl. orzechy nerkowca
Przygotowanie
Cebulę obierz i pokrój w piórka. W garnku rozpuść masło i podsmaż na nim cebulę. Dodaj przecier pomidorowy i gotuj przez kilka minut.
Wyciśnij sok z pomarańczy. Wsyp do zupy sodę i dokładnie wymieszaj. Następnie wlej sok pomarańczowy i dopraw solą i pieprzem.
Gorącą zupę zblenduj na gładki krem. Wierzch zupy posyp prażonymi na suchej patelni nerkowcami. Możesz dodać do zupy przed podaniem odrobinę śmietany.