0

Składniki

625 Mililitrów
ingridient
Przecier pomidorowy Łowicz
312.5 Mililitra
Sok pomarańczowy
1.25 Sztuki
cebula
162.5 Grama
masło
0.31 Łyżeczki
soda oczyszczona
1.25 Szczypty
sól, pieprz
0.62 Szklanki
Orzechy nerkowca
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Cebulę obierz i pokrój w piórka. W garnku rozpuść masło i podsmaż na nim cebulę. Dodaj przecier pomidorowy i gotuj przez kilka minut.
  2. Wyciśnij sok z pomarańczy. Wsyp do zupy sodę i dokładnie wymieszaj. Następnie wlej sok pomarańczowy i dopraw solą i pieprzem.
  3. Gorącą zupę zblenduj na gładki krem. Wierzch zupy posyp prażonymi na suchej patelni nerkowcami. Możesz dodać do zupy przed podaniem odrobinę śmietany.

Podobne przepisy

Zupa grzybowa z makaronem muszelki

Średni Do 1 godz

ZUPA POMIDOROWA Z KUKURYDZĄ I MAKARONEM KORALIKI

Średni Do 1 godz

Imbirowy krem z pieczonych ziemniaków

Łatwy Do 1,5 godz

Rosół

Średni Do 1 godz

Uszka z grzybami do barszczu

Średni Do 1 godz

Zupa cebulowa

Łatwy Do 40 min

Zupa grzybowa

Średni Do 3 godz

Zupa grzybowa

Łatwy Do 1 godz

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!