Pomidorowa z tartą marchewką

m7
Pomidorowa z tartą marchewką

0

0 / 0

Pomidorówka z marchewką i makaronem zawsze sprawdzi się na obiad.

8

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


10 porcji

Składniki

250 śmietana 18%

2 łyżecz. cukier

2 szt. udko z kurczaka

2 szt. marchew

1 szt. nać pietruszki

3 szt. przecier pomidorowy łowicz

2 łyżka mąka pszenna

50 dag. wołowina szponder

Przygotowanie


1

Szponder gotować około 30 minut w 2,5 litrach wody. Następnie przecedzić, dodać ziele angielskie, listki laurowe, marchewkę, udka i gotować następne 30 minut.

2

Marchewkę zetrzeć na grubych oczkach - dodać do zupy. Mąkę rozrobić w małej ilości wody, dolać troszkę gorącej zupy, wlać do garnka.

3

Śmietanę rozprowadzić w miseczce z gorącą zupą, wlać całość do garnka. Doprawić solą, pieprzem. Posypać koperkiem.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

227

kcal

Białka

17

gram

Węglowodany

6

gram

Tłuszcze

14

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły