0

Składniki

250 Mililitrów
śmietana 18%
2 Łyżeczki
cukier
2 Sztuki
udko z kurczaka
2 Sztuki
marchew
1 Sztuka
nać pietruszki
3 Sztuki
przecier pomidorowy
2 Łyżki
mąka pszenna
50 Dekagramów
Wołowina szponder
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Gotuję szponder około 30 minut w 2,5 litrach wody, następnie przecedzam, dodaję ziele angielskie, listki laurowe, marchewkę, udka, gotuję następne 30 minut.
  2. Marchewkę ścieram na grubych oczkach - dodaję do zupy, mąkę rozrabiam w małej ilości wody, dolewam troszkę gorącej zupy, wlewam do garnka.
  3. Śmietanę rozprowadzam w miseczce gorącą zupą, wylewam całość do garnka. Doprawiam solą, pieprzem... wskazany koperek :)

Opis

pomidorówka

Podobne przepisy

Domowy rosół staropolski

Przepis
Łatwy Ponad 3 godz
Domowy rosół staropolski

Pomidorowa z zacierką

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Pomidorowa z zacierką

Zupa pomidorowa z kukurydzą i makaronem krajanką

Przepis
Średni Do 1 godz
Zupa pomidorowa z kukurydzą i makaronem krajanką

Minestrone z makaronem

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Minestrone z makaronem

Ogórkowa z nutą koperku

Przepis
Łatwy Do 40 min
Ogórkowa z nutą koperku

Pomidorowa z piekarnika

Przepis
Łatwy Do 40 min
Pomidorowa z piekarnika

Zupa grzybowa

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Zupa grzybowa

Zupa grzybowa z makaronem muszelki

Przepis
Średni Do 1 godz
Zupa grzybowa z makaronem muszelki

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!