Pomidorowa z tartą marchewką
m7
Pomidorówka z marchewką i makaronem zawsze sprawdzi się na obiad.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
227
kcal
Białka
17
gram
Węglowodany
6
gram
Tłuszcze
14
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Pomidorówka z marchewką i makaronem zawsze sprawdzi się na obiad.
8
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
10 porcji
Składniki
250 śmietana 18%
2 łyżecz. cukier
2 szt. udko z kurczaka
2 szt. marchew
1 szt. nać pietruszki
3 szt. przecier pomidorowy łowicz
2 łyżka mąka pszenna
50 dag. wołowina szponder
Przygotowanie
Szponder gotować około 30 minut w 2,5 litrach wody. Następnie przecedzić, dodać ziele angielskie, listki laurowe, marchewkę, udka i gotować następne 30 minut.
Marchewkę zetrzeć na grubych oczkach - dodać do zupy. Mąkę rozrobić w małej ilości wody, dolać troszkę gorącej zupy, wlać do garnka.
Śmietanę rozprowadzić w miseczce z gorącą zupą, wlać całość do garnka. Doprawić solą, pieprzem. Posypać koperkiem.