Example thumb
0

Składniki

250 Mililitrów
śmietana 18%
2 Łyżeczki
cukier
2 Sztuki
udko z kurczaka
2 Sztuki
marchew
1 Sztuka
nać pietruszki
3 Sztuki
przecier pomidorowy
2 Łyżki
mąka pszenna
50 Dekagramów
Wołowina szponder
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Gotuję szponder około 30 minut w 2,5 litrach wody, następnie przecedzam, dodaję ziele angielskie, listki laurowe, marchewkę, udka, gotuję następne 30 minut.
  2. Marchewkę ścieram na grubych oczkach - dodaję do zupy, mąkę rozrabiam w małej ilości wody, dolewam troszkę gorącej zupy, wlewam do garnka.
  3. Śmietanę rozprowadzam w miseczce gorącą zupą, wylewam całość do garnka. Doprawiam solą, pieprzem... wskazany koperek :)

Opis

pomidorówka

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!