Pomidorowa z tartą marchewką
m7
Pyszna pomidorówka z tartą marchewką.
0
0 / 0
Pyszna pomidorówka z tartą marchewką.
8
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
10 porcji
Składniki
250 śmietana 18%
1 łyżecz. cukier
2 szt. udka kurze ze skórą
2 szt. marchew
1 szt. korzeń pietruszki
3 szt. przecier pomidorowy łowicz
2 łyżka mąka pszenna tortowa
50 dag. wołowina szponder
Przygotowanie
1
Szponder gotować około 30 minut w 2,5 litrach wody, następnie przecedzić. Dodać ziele angielskie, listki laurowe, marchewkę, udka i gotować następne 30 minut.
2
Marchewkę zetrzeć na grubych oczkach - dodać do zupy. Mąkę rozrobić w małej ilości wody, dolać troszkę gorącej zupy, wlać do garnka.
3
Śmietanę rozprowadzić w miseczce z gorącą zupą, wlać całość do garnka. Doprawić solą, pieprzem.