Pomidorowa z tartą marchewką
m7
Pyszna pomidorówka z tartą marchewką.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
238
kcal
Białka
15
gram
Węglowodany
6
gram
Tłuszcze
16
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Pyszna pomidorówka z tartą marchewką.
8
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
10 porcji
Składniki
250 śmietana 18%
1 łyżecz. cukier
2 szt. udka kurze ze skórą
2 szt. marchew
1 szt. korzeń pietruszki
3 szt. przecier pomidorowy łowicz
2 łyżka mąka pszenna tortowa
50 dag. wołowina szponder
Przygotowanie
Szponder gotować około 30 minut w 2,5 litrach wody, następnie przecedzić. Dodać ziele angielskie, listki laurowe, marchewkę, udka i gotować następne 30 minut.
Marchewkę zetrzeć na grubych oczkach - dodać do zupy. Mąkę rozrobić w małej ilości wody, dolać troszkę gorącej zupy, wlać do garnka.
Śmietanę rozprowadzić w miseczce z gorącą zupą, wlać całość do garnka. Doprawić solą, pieprzem.