Pomidorowa z tartą marchewką
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Pomidorowa z tartą marchewką](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699976296207.jpeg&w=3840&q=75)
Pyszna pomidorówka z tartą marchewką.
0
0 / 0
Pyszna pomidorówka z tartą marchewką.
8
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
10 porcji
Składniki
250 śmietana 18%
1 łyżecz. cukier
2 szt. udka kurze ze skórą
2 szt. marchew
1 szt. korzeń pietruszki
3 szt. przecier pomidorowy łowicz
2 łyżka mąka pszenna tortowa
50 dag. wołowina szponder
Przygotowanie
1
Szponder gotować około 30 minut w 2,5 litrach wody, następnie przecedzić. Dodać ziele angielskie, listki laurowe, marchewkę, udka i gotować następne 30 minut.
2
Marchewkę zetrzeć na grubych oczkach - dodać do zupy. Mąkę rozrobić w małej ilości wody, dolać troszkę gorącej zupy, wlać do garnka.
3
Śmietanę rozprowadzić w miseczce z gorącą zupą, wlać całość do garnka. Doprawić solą, pieprzem.