Pomidorowa z tartą marchewką

m7
Pomidorowa z tartą marchewką

0

0 / 0

Pyszna pomidorówka z tartą marchewką.

8

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


10 porcji

Składniki

250 śmietana 18%

1 łyżeczka cukier

2 szt. udka kurze ze skórą

2 szt. marchew

1 szt. korzeń pietruszki

3 szt. przecier pomidorowy łowicz

2 łyżka mąka pszenna tortowa

50 dek. wołowina szponder

Przygotowanie


1

Szponder gotować około 30 minut w 2,5 litrach wody, następnie przecedzić. Dodać ziele angielskie, listki laurowe, marchewkę, udka i gotować następne 30 minut.

2

Marchewkę zetrzeć na grubych oczkach - dodać do zupy. Mąkę rozrobić w małej ilości wody, dolać troszkę gorącej zupy, wlać do garnka.

3

Śmietanę rozprowadzić w miseczce z gorącą zupą, wlać całość do garnka. Doprawić solą, pieprzem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły