1

Składniki

1 Szczypta
sól
1 Szczypta
pieprz
1 Sztuka
włoszczyzna
1 Sztuka
Porcja rosołowa
2 Dekagramy
ryż biały
1 Sztuka
2 Łyżki
śmietana 18%
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Z włoszczyzny i mięsa gotujemy bulion. Wszystkie warzywa kroimy i dodajemy koncentrat pomidorowy, wszystko dokładnie mieszamy i doprawiamy do smaku.
  2. Na sam koniec wlewamy śmietankę i mieszamy. Ryż gotujemy w osolonej wodzie i dodajemy do zupy.

Opis

Pyszna zupka.

Podobne przepisy

Kapuśniak na żeberkach

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Kapuśniak na żeberkach

Zupa minestrone

Przepis
Łatwy Do 40 min
Zupa minestrone

Rosół z krajaneczką

Przepis
Średni Do 40 min
Rosół z krajaneczką

Rosół staropolski z borowikami

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Rosół staropolski z borowikami

Barszcz biały

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Barszcz biały

Żurek na własnym zakwasie

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Żurek na własnym zakwasie

Gulasz po węgiersku

Przepis
Średni Do 1 godz
Gulasz po węgiersku

Grzybowa jak u babci

Przepis
Łatwy Do 1,5 godz
Grzybowa jak u babci

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!