1

Składniki

1 Szczypta
sól
1 Szczypta
pieprz
1 Sztuka
włoszczyzna
1 Sztuka
Porcja rosołowa
2 Dekagramy
ryż biały
1 Sztuka
2 Łyżki
śmietana 18%
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Z włoszczyzny i mięsa gotujemy bulion. Wszystkie warzywa kroimy i dodajemy koncentrat pomidorowy, wszystko dokładnie mieszamy i doprawiamy do smaku.
  2. Na sam koniec wlewamy śmietankę i mieszamy. Ryż gotujemy w osolonej wodzie i dodajemy do zupy.

Opis

Pyszna zupka.

Podobne przepisy

Rosół z krajaneczką

Średni Do 40 min
Rosół z krajaneczką

Barszcz biały

Łatwy Do 1 godz
Barszcz biały

Barszcz czerwony z kluseczkami grzybowymi

Łatwy Do 40 min
Barszcz czerwony z kluseczkami grzybowymi

Dyniowa z fasolą

Łatwy Do 1 godz
Dyniowa z fasolą

Fasolka po toskańsku

Średni Do 40 min
Fasolka po toskańsku

Gazpacho

Łatwy Do 15 min
Gazpacho

Grzybowa jak u babci

Łatwy Do 1,5 godz
Grzybowa jak u babci

Krem z dyni

Łatwy Do 1 godz
Krem z dyni

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!