Pomidorowa z piekarnika

maspexdigital
Pomidorowa z piekarnika

0

0 / 0

Sprawdź niecodzienny przepis na zupę pomidorową. Tym razem w wydaniu pomidorowej z piekarnika. Obrane i pokrojone warzywa przełóż do żaroodpornego naczynia i pokrop oliwą. Piecz w piekarniku do momentu, aż będą miękkie. Po przygotowaniu zblenduj całość i dopraw tak jak lubisz.

18

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


3 porcje

Składniki

1 szt. jabłko

1 pęcz. koper włoski

1 szt. papryka czerwona

1 szt. seler

1 szt. marchew

1 szt. ziemniaki

1 szt. cebula

3 szt. ząbek czosnku

1 opak. pomidory całe bez skóry łowicz

2 łyżka oliwa z oliwek

3 łyżka mleko kokosowe

1 szczyp. sól, pieprz

1 szczyp. cynamon

1 szczyp. chili

1 szczyp. wędzona papryka

1 szczyp. kumin

1 łyżecz. kolendra

1 szczyp. cukier

Przygotowanie


1

Warzywa obrać i pokroić cienko w dowolne kształty. Przełożyć do naczynia żaroodpornego. Skropić oliwą. Piec w piekarniku do miękkości. Następnie dołożyć pomidory wraz z sokiem i dalej piec pod przykryciem ok. 10 minut.

2

Po wystudzeniu całość zblendować i przyprawić. Można dodać 2-3 łyżki mleczka kokosowego lub oliwy.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły