0

Składniki

1 Sztuka
jabłko
1 Pęczek
Koper włoski
1 Sztuka
papryka czerwona
1 Sztuka
seler
1 Sztuka
marchew
1 Sztuka
ziemniaki
1 Sztuka
cebula
3 Sztuki
ząbek czosnku
1 Opakowanie
ingridient
pomidory w puszce Łowicz
2 Łyżki
oliwa z oliwek
3 Łyżki
Mleko kokosowe
1 Szczypta
sól, pieprz
1 Szczypta
cynamon
1 Szczypta
chili
1 Szczypta
Wędzona papryka
1 Szczypta
Kumin
1 Łyżeczka
kolendra
1 Szczypta
cukier
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Warzywa obrać i pokroić cienko w dowolne kształty. Przełożyć do naczynia żaroodpornego. Skropić oliwą. Piec w piekarniku do miękkości. Następnie dołożyć pomidory wraz z sokiem i dalej piec pod przykryciem ok. 10 minut.
  2. Po wystudzeniu całość zblendować i przyprawić. Można dodać 2-3 łyżki mleczka kokosowego lub oliwy.

Podobne przepisy

Kociołek warzywny

Łatwy Do 40 min.

Pita z grillowanym kurczakiem

Łatwy Do 1 godz.

Pomidorowa na ostro z mascarpone i kokosowymi chipsami

Łatwy Do 1 godz.

Samosy - indyjskie pierożki

Średni Do 1 godz.

Azjatyckie pappardelle z wołowiną

Łatwy Do 40 min.

Gnocchi w sosie pomidorowym

Łatwy Do 40 min.

Indyjskie Bhaji

Średni Do 40 min.

Makaron Pełne Ziarno świdry z orkiszem z mortadelą, pistacj...

Łatwy Do 40 min.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min.

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!