Pomidorowa z piekarnika
maspexdigital
Sprawdź niecodzienny przepis na zupę pomidorową. Tym razem w wydaniu pomidorowej z piekarnika. Obrane i pokrojone warzywa przełóż do żaroodpornego naczynia i pokrop oliwą. Piecz w piekarniku do momentu, aż będą miękkie. Po przygotowaniu zblenduj całość i dopraw tak jak lubisz.
0
0 / 0
Sprawdź niecodzienny przepis na zupę pomidorową. Tym razem w wydaniu pomidorowej z piekarnika. Obrane i pokrojone warzywa przełóż do żaroodpornego naczynia i pokrop oliwą. Piecz w piekarniku do momentu, aż będą miękkie. Po przygotowaniu zblenduj całość i dopraw tak jak lubisz.
18
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
3 porcje
Składniki
1 szt. jabłko
1 pęcz. koper włoski
1 szt. papryka czerwona
1 szt. seler
1 szt. marchew
1 szt. ziemniaki
1 szt. cebula
3 szt. ząbek czosnku
1 opak. pomidory całe bez skóry łowicz
2 łyżka oliwa z oliwek
3 łyżka mleko kokosowe
1 szczyp. sól, pieprz
1 szczyp. cynamon
1 szczyp. chili
1 szczyp. wędzona papryka
1 szczyp. kumin
1 łyżecz. kolendra
1 szczyp. cukier
Przygotowanie
Warzywa obrać i pokroić cienko w dowolne kształty. Przełożyć do naczynia żaroodpornego. Skropić oliwą. Piec w piekarniku do miękkości. Następnie dołożyć pomidory wraz z sokiem i dalej piec pod przykryciem ok. 10 minut.
Po wystudzeniu całość zblendować i przyprawić. Można dodać 2-3 łyżki mleczka kokosowego lub oliwy.