Pomidorowa z kaparami i chilli
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Pomidorowa z kaparami i chilli](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699974608608.jpeg&w=3840&q=75)
Całkiem inna pomidorówka pikantna i rozgrzewająca.
0
0 / 0
Całkiem inna pomidorówka pikantna i rozgrzewająca.
9
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szczyp. sól, pieprz
1 l bulion warzywny
100 g makaron spaghetti
4 szt. bazylia
1 szt. cebula czerwona
1 szt. pomidory krojone łowicz
1 łyżka oliwa
2 łyżka kapary
0.50 szt. papryczka chili
Przygotowanie
1
Na oliwie przesmażyć pokrojoną cebulę wraz z chili aż cebula się zeszkli. Dodać pomidory, rozdrabniając je łyżką. Wymieszać i wlać bulion. Gotować na małym ogniu 5 minut.
2
Do zupy wsypać makaron. Po dodaniu makaronu gotować na małym ogniu kolejne 8-10 minut lub do momentu, aż makaron zmięknie. Następnie dodać kapary i bazylię. Można dodać kilka oliwek.
3
Zjeść od razu.