Pomidorowa z kaparami i chilli

m7
Pomidorowa z kaparami i chilli

0

0 / 0

Całkiem inna pomidorówka pikantna i rozgrzewająca.

9

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szcz. sól, pieprz

1 l bulion warzywny

100 g makaron spaghetti

4 szt. bazylia

1 szt. cebula czerwona

1 szt. pomidory krojone łowicz

1 łyżka oliwa

2 łyżka kapary

0.50 szt. papryczka chili

Przygotowanie


1

Na oliwie przesmażyć pokrojoną cebulę wraz z chili aż cebula się zeszkli. Dodać pomidory, rozdrabniając je łyżką. Wymieszać i wlać bulion. Gotować na małym ogniu 5 minut.

2

Do zupy wsypać makaron. Po dodaniu makaronu gotować na małym ogniu kolejne 8-10 minut lub do momentu, aż makaron zmięknie. Następnie dodać kapary i bazylię. Można dodać kilka oliwek.

3

Zjeść od razu.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły